Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Straujuma: Nevaram Citadeli ilgstoši mocīt, līgums par pārdošanu ir jāparaksta

Nevaram AS Citadele banka (Citadele) ilgstoši mocīt, līgums par tās pārdošanu investoriem ir jāparaksta, pirmdien pēc valdības sēdes žurnālistiem atzina premjerministre Laimdota Straujuma (Vienotība).

Viņa uzsvēra, ka banku nevar ilgstoši mocīt, jo tas nav nedz finansiāli, nedz ekonomiski pamatoti. "Ja iespējams, līgums ir jāparaksta. Valdība neredz argumentus, kāpēc mainīt līgumu, ko esam apstiprinājuši," sacīja premjere.

Vaicāta, vai iepriekšējās Privatizācijas aģentūras (PA) valdes - valdes priekšsēdētāja Anša Spridzāna un valdes locekļa Gunta Lauska - atkāpšanās īsi pirms bankas pārdošanas līguma parakstīšanas neradīja šaubas par Citadeles pārdošanas līgumu, Straujuma atzina, ka viņai bažu nav bijis.

Pēc premjerministres teiktā, Spridzānam būtu jāuzņemas atbildība par savu rīcību, tiesa, Straujuma neprecizēja, kādā veidā bijušajam PA vadītājam būtu jāuzņemas atbildība, jo patlaban viss laiks tiekot veltīts valdības veidošanai.

Kā ziņots, pagājušajā ceturtdienā amatu atstāja Ekonomikas ministrijas pārraudzībā esošās PA valdes priekšsēdētājs Ansis Spridzāns un valdes loceklis Guntis Lausks, kuriem pagājušo piektdien būtu bijis jāparaksta līgums par bankas Citadele pārdošanu.

Līdz ar to tika sākta divu valdes locekļu meklēšana, jo bez tiem iestādei nav rīcībspējīgas vadības. Piektdien tika izvēlēts viens no valdes locekļiem - līdzšinējais PA Komercdarbības dienesta vadītājs Vladimirs Loginovs, bet pirmdien kā otrs tika nosaukts kādreizējais bankas Citadele padomes loceklis Ģirts Freibergs.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē