Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Streļčenoks: Es nebaidos pieņemt radikālus lēmumus

Es nebaidos pieņemt radikālus lēmumus, kas mainītu situāciju Korupcijas apkarošanas un novēršanas birojā (KNAB), LNT raidījumā 900 sekundes sacīja KNAB vadītājs Jaroslavs Streļčenoks.

Jau ziņots, ka KNAB priekšnieks J.Streļčenoks ierosinājis disciplinārlietu pret biroja priekšnieka vietnieci Jutu Strīķi.

Kā pamatojums disciplinārlietas ierosināšanai minēta J.Strīķes rīcība, pildot KNAB priekšnieka pienākumus šovasar jūlijā. J.Streļčenoks uzskata, ka šajā laikā J.Strīķes darbības liecina par iespējamu amata pilnvaru ļaunprātīgu izmantošanu un darbību pretēji iestādes interesēm.

J.Strīķe iepriekš Latvijas Radio gan uzsvēra, ka rīkojusies tiesiski. "Esmu gana mierīga. Mani lēmumi bija tiesiski un pamatoti. Ja izmeklēšanas komisija grib izmeklēt un par to pārliecināties, tad viņi var to darīt," radio sacīja J.Strīķe.

J.Streļčenoks 900 sekundēs sacīja, ka nebaidās pieņemt "radikālus lēmumus". "Ziniet, pat 10 gadus vecai mašīnai vajadzīga apkope un remonts. Dažreiz nepieciešams detaļas samainīt," uzsvēra J.Streļčenoks. Jautāts, vai J.Strīķei būtu jāmaina darbs, viņš atbildēja lakoniski - "bez komentāriem".

Viņš pastāstīja, ka disciplinārlieta pret J.Strīķi ierosināta trīs faktu dēļ. Pirmkārt, J.Streļčenoka atvaļinājuma laikā darbā atjaunota darbiniece, kura iepriekš nebija izturējusi pārbaudes laiku. Viņš sacīja, ka iepriekš, korekti izrunājoties ar šo darbinieci, nolemts darba attiecības pārtraukt. "Varbūt tas bija tiesiski, bet viņa atradās manā tiešā pakļautībā. Aizejot atvaļinājumā, es jau sāku domāt, kādu jaunu darbinieku ņemt," atzina KNAB vadītājs. Kā otro iemeslu viņš norādīja - J.Strīķe pieņēmusi lēmumu atcelt disciplinārlietas lēmumu Ilzei Dravniecei. J.Streļčenoks uzsvēra, ka iepriekš komisija izmeklēšanas piecu mēnešu laikā konstatējusi pārkāpumus I.Dravnieces darbā. "Strīķe atcēla lēmumu un persona palika nesodīta," uzsvēra J.Streļčenoks. Kā trešais fakts konstatēta lēmumu pieņemšana attiecībā uz algas apmēru darbiniekam, kurš vēl nav izturējis pārbaudes laiku.

Jautāts, vai šajā situācijā būtu jāiejaucas no ārpuses, J.Streļčenoks uzvēra - viņš ir pret par "kaut kāda veida iejaukšanos no ārpuses". "Es maksimāli darīšu visu, lai disciplinārlieta būtu izmeklēta korekti. Kas attiecas uz konflikta risināšanu - konflikts ir mākslīgi veidots," sacīja KNAB vadītājs.

Uz jautājumu, kādi ir iespējamie risinājumi šajā konflikta situācijā, J.Streļčenoks sacīja, ka par to ir dažādi viedokļi. "Runājot par mediatora piesaisti, dzirdēju viedokli, ka vairāk ir vajadzīgs ķirurgs. Nepiekrītu, ka tikai Strīķes dēļ KNAB darbs ir veiksmīgs. Nedrīkst noniecināt 140 darbiniekus," atzina J.Streļčenoks. Viņu arī sadusmo, ka šajā konfliktā tiek iesaistīti gan KNAB darbinieki, gan pētnieki, kuri, komentējot šo situāciju, nemaz nezinot, kā KNAB norit darbs.

"Mans redzējums - ka uz darbu jāiet un jāstrādā. Ir likumiskas prasības, ko izvirzīju, kad gāju strādāt. Pozicionēju sabiedrībā, ko vēlos, lai kā attīstās birojs," piebilda J.Streļčenoks. Viņš norādīja, ka, iespējams, konflikts radies, jo viņu nevēlas pieņemt kā iestādes vadītāju, tomēr esot "jāpieņem un jāstrādā".

"Esmu par to, lai būtu normāla darba norise vadības līmenī, un šajā situācijā uz radikāliem lēmumiem esmu gatavs. Un, ņemot vērā, - nebūsim naivi, manā rīcībā ir fakti, kas nav disciplinārlietas ietvaros, bet ir notikuši fakti," sacīja J.Streļčenoks. Viņš sacīja, ka J.Strīķe viņa vārdā uzdevusi kādus darbus KNAB darbiniekiem, bet J.Streļčenoks neko par to nav zinājis.

Viņam arī šķietot dīvaini, ka atsevišķas, ļoti augstas amatpersonas iestājas par biroja vietnieku. "Disciplinārlietas pārbaude ir normāla. Nezinu nevienu valsti, kad par vietnieku iestājas ļoti augstas amatpersonas, kad ir problēmas iestādē," sacīja J.Streļčenoks.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē