Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +13 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Sudraba: Valsts pārvaldē vairs nestrādāšu

Janvārī beidzas Ingunas Sudrabas astoņu gadu ēra Valsts kontroles (VK) vadībā, un uz trešo termiņu valsts kontrolieri amatā pārvēlēt liedz likums. "Nevaru pateikt, ko tieši darīšu, vien to, kas man ir būtiski, darot darbu – lai tie būtu mēroga darbi ar plašu domāšanu un redzējumu, lai varētu nemitīgi augt, darīt labāk, paplašināt mērogu, celt kvalitātes latiņu. Es nevaru sēdēt rutīnā, atkārtot vienu un to pašu darbību. Plašums, mērogs, radošums man ir būtisks. Nevaru pateikt, tieši ko darīšu, bet skaidrs, ka tā nebūs valsts pārvalde," intervijā Neatkarīgajai atzīst I.Sudraba.

Lūgta izvērtēt savu astoņu gadu VK vadības bilanci, par ko ir lielākais gandarījums un ko neizdevās īstenot, I.Sudraba atzīst, ka gandarījums ir par to, ka ir izdevies izveidot spēcīgu komandu. "Cilvēki VK strādā ar pārliecību, ka viņi grib darīt darbu godīgi, darīt labu savai valstij. Man tas ir būtiski, jo labi darbu var izdarīt tikai tad, ja ir spēcīga komanda un aiz tevis stāv cilvēki, kuriem var uzticēties. Man svarīgākais ir darbinieki, un viņi zina, ka es nekad viņus nenodošu un darīšu visu, lai viņiem radītu labus darba apstākļus, viņus aizsargātu, ja tiek saņemti nepamatoti pārmetumi, draudi. Darbinieki man ir svarīgākā vērtība," norāda I.Sudraba.

Jautāta, kāds ir maksimālais termiņš, cik ilgi I.Sudraba varētu strādāt pēc termiņa beigām, Valsts kontroliere atzīst: "Lai gan amatā tiku ievēlēta decembra nogalē, amata termiņš man beidzas 21. janvārī līdz ar zvēresta nodošanu parlamentā. Iepriekšējais kontrolieris turpina amata pildīšanu, kamēr tiek ievēlēts jauns. Nezinu, cik tas ilgi viss var vilkties, bet tāda ir šīs iestādes vadīšanas specifika – te nav ne vietnieku, ne vietas izpildītāju. Negribu spekulācijas izteikt, ceru, ka visi rīkosies atbildīgi un ievēlēs nākamo valsts kontrolieri".

Jautāta, vai kāds ir lūdzis viņas viedokli par to, kurš būtu labs nākamais VK vadītājs, I.Sudraba atbild noliedzoši. Tostarp arī uz jautājumu, vai no VK esošajiem darbiniekiem kāds būtu spējīgs pārņemt stafeti, I.Sudraba atbild: "Neviens nav interesējies".


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Par pārvaldības kvalitāti

Nesen laikrakstā Diena un citos medijos uzmanība bija pievērsta Nobela prēmiju piešķiršanai. Saistībā ar pētījumu, kas saņēmis Nobela prēmiju ekonomikā, tika uzsvērta pārvaldības loma valsts attīst...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē