Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Sūna: Kadru mainība IeM pakļautības iestādēs kļuvusi nekontrolējama

Krīzes apstākļos Latvijas Republikas Iekšlietu ministrijas pakļautības iestādēm - Valsts policistiem un ugunsdzēsējiem - atalgojums tika samazināts vidēji par 50-55% un, viņiem tika atņemta lielākā daļa no sociālajām garantijām. 2013.gadā atalgojums gan tika palielināts par aptuveni 10%, taču, tas joprojām ne tuvu nav atgriezts pirmskrīzes līmenī.

Patreizējais atalgojums nav konkurētspējīgs un ir par iemeslu kvalificēto kadru aiziešanai no dienesta. Kadru mainība ir kļuvusi nekontrolējama, kā arī joprojām katastrofāls ir kadru nekomplekts. Ja šai problēmai netiks pievērsta pietiekama uzmanība, tad jau tuvākajā laikā tā var kļūt par draudu Valsts iekšējai drošībai un kārtībai, ko izjutīs katrs no iedzīvotājiem.

Tam, pie kādām grūti novēršamām vai pat traģiskām sekām gadījuma rakstura cilvēku nonākšana dienestā var novest, par nožēlu pēdējo gadu laikā sabiedrība periodiski ir bijusi lieciniece. Diemžēl valdība un atbildīgās valsts amatpersonas nav vēlējusies savlaicīgi ieklausīties arodbiedrības līdz šim izteiktos brīdinājumos un prognozēs par šādu policista mundierim kaunpilnu notikumu attīstības scenāriju riskiem. Vai līdzšinējā rūgtā pieredze un upuri vēl nav pietiekami, lai spertu noteiktus un izšķirošus soļus jau šai pašā mirklī?!

Ņemot vērā to, ka valdošā koalīcija, pēc presē izskanējušās informācijas uzskata, ka ekonomisko krīzi Latvija ir veiksmīgi pārvarējusi, pieprasām, nekavējoties uzsākt sociālo dialogu par Valsts policijas, cietumsargu un ugunsdzēsēju atalgojuma un sociālo garantiju atgriešanu, kā minimums pirmskrīzes līmenī.

* atklātā vēstule nosūtīta Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim un iekšlietu ministram Rihardam Kozlovskim


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Budapešta izvēļu priekšā

Līdztekus Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām, kuras norisināsies no 6. līdz 9. jūnijam un kurās vērā ņemami panākumi tiek prognozēti labējiem un arī eiroskeptiskas ievirzes politiskajiem sp...

Dzīvei reģionos trūkst lobija

Latvijas galvaspilsētā un tās tuvumā iedzīvotāju labklājība ir augstāka un biznesa dinamika – intensīvāka nekā attālākajās pašvaldībās.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē