Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Ušakovs: Nomierinieties, gaidiet Ģenerālprokuratūras lēmumu un ļaujiet ostai strādāt

Esmu pateicīgs Valsts kontrolei (VK) par apjomīgu un kvalitatīvu darbu, jau tagad varu pateikt, ka daudzi no VK ieteikumiem tiks nekavējoties ņemti vērā un trūkumi tiks novērsti. Kamēr nebūs sagaidīts Ģenerālprokuratūras lēmums, iesaku nomierināties un ļaut ostai strādāt, atzina Rīgas mērs Nils Ušakovs (Saskaņas centrs).

Lai gan N.Ušakovs izsaka pateicību VK, ir pozīcijas, kur viņš nepiekrīt VK ekspertu atzinumam. Tāpēc esot svarīgi sagaidīt Ģenerālprokuratūras lēmumu. Rīgas domes pārstāvji Brīvostā jau nosūtījuši vēstuli prokuratūrai ar aicinājumu pēc iespējas ātrāk sniegt savu viedokli par VK secinājumiem.

"Savukārt labējo partiju histērija ap VK atzinumu, pirms ir ievērotas visas procedūras, ir skaidrojamas ar šo partiju negaidīti zemiem reitingiem pirms vēlēšanām un daudziem skandāliem, kuros šīs partijas ir iesaistītas, sākot ar vilcienu iepirkumiem un beidzot ar eksprezidentu dzīvokļu remontiem," atzina N.Ušakovs.

Rīgas mērs un viens no brīvostas valdes locekļiem norādīja, ka tieši pateicoties Leonīdam Loginovam Rīgas osta ir kļuvusi par pirmo ostu Baltijā.

"Es došu viņam iespēju pierādīt, ka viņš nav rīkojies pretēji likumam un ostas interesēm, ja viņam tas izdosies, viņš turpinās savu darbu. Ja nē, tad es pats balsošu par viņa atstādināšanu. Bet es netaisos pieļaut politisko izrēķināšanos Rīgā. Līdz ar to, es aicinu visas puses nomierināties, sagaidīt prokuratūras atzinumu un netraucēt ostai strādāt," sacīja N.Ušakovs.

Jau ziņots, ka atbilstoši revīzijas secinājumiem Rīgas brīvostas pārvalde ar normatīvo aktu pārkāpumu neatbilstošas un nesaimnieciskas rīcības rezultātā veikusi darījumus, radījusi zaudējumus vai nepamatoti rīkojusies ar finanšu līdzekļiem, kopsummā par vairāk nekā 41 miljonu latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē