Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Ušakovs: Okupācijas muzeja tehniskā projekta autoram jāatvainojas muzeja vadībai par neizdarīto

Neizsniedzot būvatļauju Latvijas Okupācijas muzeja piebūves iecerei, Rīgas pilsētas būvvalde rīkojusies, vadoties "vienīgi pēc normatīvajiem aktiem", aģentūrai LETA sacīja Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (Saskaņa), atbildot uz ieceres tehniskā projekta autora, bijušā Rīgas būvvaldes vadītāja Inta Pujāta pausto, ka būvvalde ieceri noraidījusi Rīgas domes vadības uzdevumā.

"Savukārt tehniskā projekta autoram par saviem neizdarītajiem darbiem vajadzētu atvainoties Okupācijas muzeja vadībai un atmaksāt muzejam visus saņemtos honorārus," piebilda Rīgas mērs.

Kā ziņots, Rīgas būvvalde, nolemjot neizsniegt būvatļauju Latvijas Okupācijas muzeja iecerei, esot pildījusi vadības - Rīgas pašvaldības - uzdevumu, šādu viedokli aģentūrai LETA pauda muzeja pārbūves tehniskā projekta autors, SIA 5.iela arhitekts un bijušais būvvaldes vadītājs Pujāts.

"Viņi pilda domes vadības uzdevumu. Kamēr tāds uzdevums būs, turpinās pildīt," pauda Pujāts. Vaicāts, kādēļ viņa ieskatā Rīgas dome būtu ieinteresēta nepieļaut projekta īstenošanu, Pujāts to skaidroja ar "bailēm, mazdūšību un nekompetenci".

"Rīgas pilsētas galvenajam arhitektam [Gvido Princim] pašam nav neviena īstenota projekta, būvvaldes vadītājs [Inguss Vircavs] ir ekonomists pēc izglītības," par būvniecību Rīgā atbildīgos kritizēja Pujāts.

Jau ziņots, ka Rīgas pilsētas būvvalde vakar pieņēmusi lēmumu noraidīt pērn maijā VAS Valsts nekustamie īpašumi iesniegto Latvijas Okupācijas muzeja piebūves ieceri, par kuru pilsētas arhitekts Gvido Princis izteica negatīvu atzinumu.

Būvvaldes vadītājs Vircavs žurnālistiem pastāstīja, ka būvvalde, tā arī nesaņemot precizētā projekta tehnisko risinājumu dokumentāciju, izvērtējusi iepriekš iesniegtos dokumentus un ieceri noraidījusi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē