Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Vācijas ārlietu ministrs Latviju dēvē par paraugu krīzes pārvarēšanā

Latvija ir paraugs citām valstīm krīzes pārvarēšanā, taču ir izprotama arī nabadzīgo ģimeņu situācija taupības laikā, ceturtdien kopīgajā preses konferencē ar Baltijas valstu ārlietu ministrijām sacīja Vācijas ārlietu ministrs Gvido Vestervelle.

Viņš uzsvēra, ka Baltijas valstu valdību un sabiedrību apņēmība ievērot fiskālo disciplīnu ir augsti vērtējama un apbrīnojama. Veiksmīgai veselības atjaunošanai nepieciešamās zāles "ne vienmēr labi garšo", bet tās ir nepieciešamas. Ar taupības pasākumu, kvalitatīvākas līdzekļu izlietošanas un strukturālo reformu veikšanu un atbalstīšanu "mēs vēlamies palīdzēt nabadzīgākajiem no nabadzīgākajiem", akcentēja Vācijas ārlietu ministrs.

Igaunijas ārlietu ministrs Urmass Paets norādīja, ka, ņemot vērā taupības pasākumus, Eiropas sabiedrībā rodas šaubas arī par Eiropas Savienības pamatprincipiem. Taču šo negatīvo skatījumu ir nepieciešams izmainīt.

Vestervelle nevēlējās pareģot vai prognozēt konkrētu gadu, kad ES un eirozona pārvarēs krīzi. Taču viņš ir stingri pārliecināts, ka, "jo ātrāk reaģēsim, jo ātrāk būsim āra no šīs krīzes". Jau šobrīd vairāku valstu gadījumos ir redzama gaisma tuneļa galā - gan Īrijā, gan Portugālē, - un par to liecina arī Spānijas valdības apņemšanās rīkoties, lai risinātu ekonomiskās problēmas.

Baltijas valstu un Vācijas Federatīvās Republikas ārlietu ministru sanāksme Rīgā notiek 23. un 24.augustā.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Par pārvaldības kvalitāti

Nesen laikrakstā Diena un citos medijos uzmanība bija pievērsta Nobela prēmiju piešķiršanai. Saistībā ar pētījumu, kas saņēmis Nobela prēmiju ekonomikā, tika uzsvērta pārvaldības loma valsts attīst...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē