Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Valsts prezidents: 11.novembra nozīme ir jāpalielina

11.novembra nozīme ir jāpalielina un šajā datumā vajadzētu pieminēt visus, kas iesaistījušies Latvijas veidošanā, radīšanā un aizstāvēšanā, tā Valsts prezidents Andris Bērziņš trešdien atzina Latvijas Televīzijas raidījumā Labrīt, Latvija!.

Valsts prezidents uzskata, ka dažādajām pusēm, kas piemin kritušos karavīrus, būtu nepieciešams tuvināties, bet tam nepieciešama cilvēcīga pieeja un kopīgā meklēšana. Prezidents norādīja, ka ne visi politiķi vēlētos panākt tuvināšanās procesu, jo tad vairākiem pazustu "maizes bāze".

A.Bērziņš arī skaidroja, ka paliekot aizvien mazāk cilvēku, kas pieredzējuši reālās šausmas kara laikā. Laika paliek aizvien mazāk, tāpēc šiem cilvēkiem nepieciešams jaunajai paaudze skaidrot par notikušo, lai nākotnē šīs šausmas neatkārtotos. A.Bērziņš solīja arī turpmāk tikties ar karavīru organizācijām, lai runātu par šīm lietām.

Jau ziņots, ka A.Bērziņš iepriekš nācis klajā ar publisku aicinājumu visiem Latvijas kara veterāniem pieminēt nacisma un komunisma upurus 8.maijā Brāļu kapos. Bērziņš vēlas, lai Latvijā 8.maijs, kas Eiropā un ASV jau kopš 1945.gada tiek svinēts kā sabiedroto uzvara pār nacionālsociālistisko Vāciju, netiktu izmantots sabiedrības grupu konfrontēšanai, bet gan veicinātu izlīgumu starp dažādās pusēs karojošajiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Moldovas trauksmes zvans

Iepriekšējās nedēļas nogalē Moldovā notikušajā referendumā par atbalstu valsts kursam uz integrāciju Eiropas Savienībā vārda tiešā nozīmē pēdējā brīdī uzvaru ar 11,6 tūkstošu balsu pārsvar...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē