Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

VID pārstāvis: Gan Bei pieķeršana nav būtiski mazinājusi vēlmi krāpties ar kases aparātiem

Krāpšanā, izmantojot kases aparātus, pieķertā sabiedriskā ēdinātāja Gan Bei lieta nav būtiski mazinājusi citu uzņēmēju vēlmi krāpties ar kases aparātiem, trešdienas rītā intervijā LNT sacīja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora vietnieks noziedzības apkarošanas jomā Kaspars Čerņeckis.

"Nekādas pozitīvas pārmaiņas nav notikušas," piebilda VID pārstāvis.

Čerņecka vērtējumā, Gan Bei lieta, lai arī tiek izmeklēta jau gadu, virzās atbilstoši plānam. Pašlaik lieta atrodas uz pārbaudi prokuratūrā, un, ja nebūs aizķeršanās, šī gada laikā to nosūtīs prokuratūrai apsūdzību uzrādīšanai.

VID pārstāvis atzīmēja, ka pats uzņēmums ir atzinis nodarījumu un sācis atlīdzināt valstij nodarītos zaudējumus. Pašlaik uzņēmums valstij esot atmaksājis vairāk nekā 100 000 eiro.

Tomēr Gan Bei tipa krāpšanas Latvijā turpinās, atzina Čerņeckis, norādot, ka VID pa kādam šādam gadījumam atklāj katru mēnesi, turklāt gan mazajās tirdzniecības vietās, gan arī vidējos un lielos uzņēmumos.

Čerņeckis pastāstīja, ka Finanšu policija un muita katra pēdējos gados atklāj ap desmit noziedzīgas grupas, kas valstij nodarījuši kaitējumu vairāku desmitu miljonu eiro apmērā. Atklātie naudas atmazgāšanas grupējumi katrs valstij esot nodarījis ap miljona eiro zaudējumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē