Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Vilks šaubās, ka šogad būs iespējams atrisināt FKTK priekšsēdētāja vietnieka jautājumu

Patlaban nav neviena kandidāta vakantajam Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) priekšsēdētāja vietnieka amatam, un diez vai šo jautājumu būs iespējams atrisināt šogad, otrdien teica finanšu ministrs Andris Vilks (V).

Viņam un Latvijas Bankas prezidentam ir jāvirza jauna kandidatūra pēc tam, kad Saeima pagājušajā nedēļā neapstiprināja trešajam termiņam līdzšinējo FKTK priekšsēdētāja vietnieku Jāni Brazovski. Vilks teica, ka ir ticies ar Latvijas Bankas prezidentu Ilmāru Rimšēviču un pārrunājis šo jautājumu, taču secināts, ka ir daudzas svarīgākas lietas, piemēram, budžets. Abas amatpersonas esot apmainījušās ar idejām, kāda vieda ekspertu vai vadītāju gribētu redzēt, taču konkrētu uzvārdu neesot. "Nav līdzvērtīgas tik spēcīgas kandidatūras, kāds bija Brazovskis," norādīja ministrs.

Viņš arī nevarēja atbildēt, kur kandidāts tiks meklēts un vai tās varētu būt komercbankas. Pēc Vilka norādītā, esot jāskatās, cik cilvēku šādus amatus varētu vērtēt, vai ir interese, vai nav interešu konflikts. Īpašas cerības par kandidāta parādīšanos līdz gada beigām netiekot lolotas. "Nav tā, ka raujas [uz FKTK priekšsēdētāja vietnieka amatu]," teica Vilks.
Viņš teica, ka politiķi arī nav sarakstu iesnieguši. Taču diez vai tikšot atbalstīts kāds, ko "politiķi silti iesaka". Tas ir diezgan absurdi un neiespējami, sprieda ministrs.

Viņš atzina: ja politiķu saraksts aptvers pilnīgi visus, ko varētu uzrunāt tāpat, "acīmredzot būs grūti". Ministrs arī pauda pārliecību, ka mājieni noteikti būs, tiks minēti arī konkrēti uzvārdi. Bez kādreizējā "Latvijas Krājbankas" vadītāja Andra Nātriņa vārda viņš nevienu citu vairs neesot dzirdējis, savukārt par Nātriņa kandidatūru ministrs konkrētus komentārus nesniedza.

Kā ziņots, FKTK strādās nepilnā, četru cilvēku sastāvā līdz brīdim, kad Saeima amatā apstiprinās FKTK priekšsēdētāja vietnieku. Kandidāts šim amatam jāizvirza Latvijas Bankas prezidentam un finanšu ministram. FKTK padomē ir FKTK priekšsēdētājs Kristaps Zakulis un FKTK padomes locekļi Gvido Romeiko, Ludmila Vojevoda un Jeļena Ļebedeva.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Par pārvaldības kvalitāti

Nesen laikrakstā Diena un citos medijos uzmanība bija pievērsta Nobela prēmiju piešķiršanai. Saistībā ar pētījumu, kas saņēmis Nobela prēmiju ekonomikā, tika uzsvērta pārvaldības loma valsts attīst...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē