Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Žagara opozicionārs: Vai traģikomiskās operas režija ienāks arī politikā?

Bijušā operas direktora iesaistīšanās politikā, "izmantojot savu 17 gadu pieredzi valsts kultūras iestādes vadībā", var dot labumu, ja to izmanto kā negatīvo piemēru. Žagara kungs Latvijas Nacionālajā operā (LNO) ir atstājis tādu mantojumu, kuru jaunajai valdei būs "jāstrebj" vairākus gadus. Tas būs redzams pēc finanšu audita rezultātiem, kas šobrīd tiek veikts operā.

Bijušais operas finanšu direktors, atstājot savu amatu, medijiem lielījās, ka jaunajai valdei operu atstāj "ideālā" finanšu stāvoklī, un viņš nav melojis - naudas tur nav! Kur palika 1 200 000 latu (funkciju audita aprēķinātā summa), kurus piešķīra valdība pilna darba slodzes atjaunošanai no 2013.gada 1.janvāra, lai īstenotu operas attīstības scenāriju?Žagars sola veidot "modernu un konkurētspējīgu" Latvijas tēlu! Lai nu ko, bet par nodokļu maksātāju naudu veidot savu personīgo tēlu – to nu viņš prot, gadiem ilgi ceļojot pa pasaules operteātriem, ar kuriem bijis barters, atvainojiet – pieredzes apmaiņa ar LNO! Nezin gan vai Latvijas sabiedrība būs priecīga, ja tas ar tādu pašu vai vēl lielāku vērienu turpināsies, pildot savu un sev pietuvinātu cilvēku maciņus, vienlaikus atceroties Žagara kunga bēdīgi slaveno pieredzi sava biznesa veidošanā.Mums nav vajadzīgs tikai skaists un citiem tīkams tēls, bet Latvija kā nacionāla valsts, kurā var dzīvot cilvēka cienīgu dzīvi.Lai uzskaitītu visu "izcilā vadītāja un režisora" paveikto, būtu nepieciešams ilgs laiks, un ar to jau nodarbojas attiecīgās jomas kompetenti speciālisti. Tomēr, ja Žagara kungs patiešām ir sataisījies uz Briseli, tad, lai noņemtu jebkuru šaubu ēnu, bijušajam operas šefam būtu jāiziet kokaīna tests. Esmu pārliecināts, ka operdziedātāja Aleksandra Poļakova nesen izteiktais piedāvājums - kopīgi iziet šo testu - vēl joprojām ir spēkā. Esmu 100% drošs, ka Poļakova kunga tests būtu negatīvs...

Top komentāri

koks
k
Grunte,ko Tu nozīmīgu esi izdarījis??Iemanto cieņu un tad bārsti savus domu graudus..Tā var visu nolikt,Žagars nenoliedzami ir vairāk izdarījis par Tevi...Mēģini to saprast..Vienkārši pretīgi..
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izglītība ļauj justies drošāk

Pamazām tuvojas mācību gada noslēgums, un, kā jau parasti maijā, aktualizējas temats par to, vai ir vērts doties studēt un kāda ir augstskolas diploma vērtība darba tirgū.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē