Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Zalāns: Sprūdžs jau mēnesi ir ignorējis lielo pilsētu asociācijas sūtītos signālus

Latvijas lielo pilsētu asociācija (LLPA) jau labu laiku ir sūtījusi signālus, taču vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs tos zināmā mērā ir ignorējis, portālam Diena.lv sacīja bijušais reģionālās attīstības un pašvaldības lietu ministrs Edgars Zalāns.

Portāls Diena.lv jau vēstījis, ka Latvijas Lielo pilsētu apvienība (LLPA) pieļauj iespēju pieprasīt E.Sprūdža demisiju, ja tuvākajā laikā nebūs redzamas reālas ministra darbības. 

“Es domāju, ka faktiski šobrīd tā kopējā noskaņa ļoti spēcīgi veidojas pret Sprūdžu. Ļoti svarīga ir komunikācija. Jebkurš ministrs var realizēt reformas, bet ir jāsaprot, ka šīs reformas ir arī jānokomunicē un jākomunicē visām pašvaldības grupām,” situāciju vērtē E.Zalāns.

Taču E.Sprūdžs lielā mērā ignorē LLPA sūtītos signālus vai arī pret tiem izturas vieglprātīgi. “Parādās kaut kādi paziņojumi, ka viņam nav jākalpo pašvaldībām. Tas, kā tas izskan, neizskatās labi. Viņam vienkārši vajadzētu ieklausīties cilvēkos, kas pašvaldību sektorā ir strādājuši, taču viņam birojā nav neviena cilvēka, kas ir saistīts ar pašvaldībām,” teic E.Zalāns.

Ja E.Sprūdžs turpinās izturēties tikpat vieglprātīgi, tad nav izslēgts, ka lielo pilsētu asociācija arī attiecīgi reaģēs. Tiesa gan, E.Zalāns apšauba asociācijas spēju panākt E.Sprūdža demisiju, jo Latvijā jebkuru ministru sargā koalīcija un arī premjers. Viņš norāda, ka ļoti svarīgi, kāda būs premjera attieksme, taču Valdis Dombrovskis iepriekš nav izcēlies ar lielu “ministru atlaišanas vēlmi”. 

“Es domāju, ka šos varētu vērtēt kā signālus, nevis kā rīcību, un ja Sprūdžs laicīgi nesāks uz šiem signāliem reaģēt, tad es neizslēdzu varbūt kaut kādu rīcību. Arī politiskie konkurenti nesnauž. Es domāju, ka Vienotībai to tik vien vajadzētu, ka kāds no Reformu partijas ministriem paklūp,” pauž E.Zalāns.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Budapešta izvēļu priekšā

Līdztekus Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām, kuras norisināsies no 6. līdz 9. jūnijam un kurās vērā ņemami panākumi tiek prognozēti labējiem un arī eiroskeptiskas ievirzes politiskajiem sp...

Dzīvei reģionos trūkst lobija

Latvijas galvaspilsētā un tās tuvumā iedzīvotāju labklājība ir augstāka un biznesa dinamika – intensīvāka nekā attālākajās pašvaldībās.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē