Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Zariņš: Valdībai pašai vajadzētu uzņemties atbildību par Citadeles darījumu

Vienotības pārstāvji ar ministru prezidentu Laimdotu Straujumu priekšgalā šobrīd izvairās no atbildības, zinot, ka bankas Citadele darījums tiks izmeklēts. Nav cita skaidrojuma, kādēļ valdības pārstāvji paši neparaksta līgumu, bet visiem spēkiem cenšas atrast kādu citu, kurš to izdarītu viņu vietā, savu nostāju pauž Saeimas deputāts Ivars Zariņš (Saskaņa). 

"Ja jau valdības vadītāja Laimdota Straujuma Citadeles pārdošanas līguma parakstīšanas atlikšanu ir nosaukusi par bezatbildīgu, tad viņai šādā situācijā pašai vajadzētu rīkoties atbildīgi un aicināt Ministru kabinetu pilnvarot viņu pašu vai kādu citu valdības locekli parakstīt šo līgumu," norāda Zariņš.

"Valdībai ir tādas tiesības un speciāli šim nolūkam nav jāmeklē valdes locekļi Privatizācijas aģentūrai (PA). Taču valdība meklē "malējos" un noveļ vainu uz aizgājušajiem PA valdes locekļiem," papildina deputāts.

Zariņš uzskata, ka viens no pirmajiem jaunās Saeimas uzdevumiem būs veidot parlamentārās izmeklēšanas komisiju, lai izmeklētu Citadeles bankas aizdomīgo darījumu. Atšķirībā no iepriekšējām izmeklēšanas komisijām, šai komisijai būs iespējams veikt reālas izmeklēšanas darbības un nodrošināt konstruktīvu darbu, jo jaunajā Saeimā būs trīs opozīcijas un trīs koalīcijas partijas, kas nozīmē, ka varas partijām komisijā vairs nebūs vairākums.

Kā ziņots, dienu pirms Citadeles pārdošanas līguma parakstīšanas amatu atstājis PA valdes priekšsēdētājs Ansis Spridzāns un valdes loceklis Guntis Lausks, tādējādi atlikta līguma parakstīšana par bankas pārdošanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē