Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Zembergs no Sočiem: Bez ārišķībām

Biedējošajām ziņām no Sočiem par viskija krāsas šķidrumu no krāna un četru stundu ceļošanu no lidostas līdz viesnīcas gultai abi ar fotogrāfu Aivaru Liepiņu neguvām apstiprinājumu. Aizķeršanās sanāca ar pierakstīšanos viesnīcā, taču citādi ierašanās dienā viss ritēja tikpat gludi kā organizatoru norīkotais autobuss pa miljardiem dolāru uzbūvēto maģistrāli.

Drošība pāri visam ir Soču prioritāte, zinot, cik lielas naudas summas un cilvēku resursi ir iesaistīti šīs jomas nodrošināšanā. Tāpēc pirmajā dienā vispirms interesēja organizatoru prasme rūpēties par drošību bez uzkrītošām ārišķībām. Lidostā nedaudz dīvaini šķita, ka sieviete muitas kontroles tērpā filmēja visus, kuri no lidmašīnas trapa spēra pirmos soļus. Netālu no akreditācijas galda ar fotoaparātu rokās rosījās cita daiļā dzimuma pārstāve zaļā amatpersonas tērpā. Pirmā doma - fotografē visus aizdomīgos. Pārbaudes nolūkos saku, ka, redz, kur Čehijas hokeja izlases treneris Aloizs Hadamčiks, kurš olimpieša tērpā nekādi nevar būt aizdomīgo kārtā, un meitene dodas pie Hadamčika un lūdz viņai nopozēt. Īsti netiku skaidrībā, bet katrā ziņā šāda rosīšanās neradīja neomulīgu sajūtu, ka esi nokļuvis stipri kontrolētā telpā.

Pēdējie labošanas darbi gan vēl ceturtdien ritēja pilnā sparā. Viesnīcas logu nebija ieteicams atvērt, jo no ārpuses plūda iekšā dīzeļdegvielas smaka. Meistari uz pacēlāja pārbaudīja kondicionieru darbību, bet ierīci darbināja zem loga novietotais smagais auto. Aiz durvīm atskanēja klauvējiens un divi vīri palūdza vannas istabā piestiprināt aizkariņus.

Tomēr viens no būtiskākajiem mediju un arī skatītāju ērtību nodrošinātājiem ir transports. Pagaidām ir sajūta, ka braukšanas atļaujas izsniegtas tikai īpaši izredzētajiem. Ielas ir pustukšas, pārsvarā kursē tikai oficiālais spēļu transports. Iespējams, vietējie iedzīvotāji patiešām izjūt pārvietošanās ierobežojumus, taču no viesnīcas līdz olimpiskajiem objektiem Soču pilsētā var nokļūt bez aizķeršanās. Jā, un ūdens no krāna ir dzidrs.

Olimpiskajiem jaunumiem un rezultātiem sekojiet līdzi arī portāla Diena.lv Olimpiskajā sadaļā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vislabākā sistēma neglābs no tumsonības

Ikvienam normālam cilvēkam, noklausoties no difterijas mirušā četrgadnieka vecāku versiju par notikušo, bezpalīdzīgām skumjām pievienojas dusmas un vēlme, lai šis bezjēdzīgais pieaugušo pašie...

Revolucionārie sociālisti

Iepriekšējās nedēļas nogalē lielā mērā sensacionāli noslēdzās prezidenta vēlēšanas Šrilankā – par to uzvarētāju kļuva pārliecināts marksists/ļeņinists, radikāli kreisās Tautas atbrīvošanas frontes ...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē