Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +16 °C
Smidzinošs lietus
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Zupas virtuves apmeklētāja: Reizēm ēdiens ir tik negaršīgs, ka atdodu to dzīvniekiem

Tā dēvētā zupas virtuve - pašvaldības organizēta bezmaksas ēdināšanas vieta - dažiem pastāvīgajiem apmeklētājiem ir vienīgā iespēja izdzīvot, citiem - iespēja ietaupīt savus nelielos ienākumus. Piedāvājumu regulāri ieturēt bezmaksas maltītes galvenokārt saņem pensionāri, cilvēki ar invaliditāti un bezdarbnieku ģimenes ar nepilngadīgiem bērniem, informē Rīgas dome (RD). Diena novēroja, ka zupas virtuvē ierodas ļoti dažādi cilvēki - gan nabadzīgi, bet visumā optimistiski, gan arī galēja izmisuma mākti.

74 gadus vecā pensionāre Lidija Kaktiņa apmeklē vienu no sešām Rīgā izveidotajām zupas virtuvēm - siltā ēdiena izdales vietām, kas paredzētas trūcīgajiem un maznodrošinātajiem pilsētas iedzīvotājiem. "Pirmo reizi uz zupas virtuvi atnācu apmēram pirms diviem gadiem. Tagad nāku gandrīz katru dienu, lielākoties gan savas kaimiņienes dēļ, jo šeit paņemu ēdienu mums abām. Ja man būtu jāņem ēdiens tikai sev, es nāktu retāk," stāsta Lidija.

Arī Ivars Griboniks jau divus gadus ir pensionārs, turklāt saņēmis trūcīgās personas statusu. Viņš Dienai stāsta, ka ieradies zupas virtuvē tikai ceturto reizi. "Man vairs negribējās mājās gatavot. Trūcīgās personas statuss man dod iespēju saņemt zupas virtuvē siltu ēdienu bez maksas, tāpēc atnācu, lai paskatītos kā te viss notiek," atklāj Ivars un piebilst: "Ja man dod ēst par brīvu, bet es atsakos, tad es esmu muļķis!"

Ēdiens uz zupas virtuvi ik rītu tiek atvests lielos metāla spaiņos un sadalīts vienreiz lietojamos plastmasas traukos. Gaļas ēdienā nav, taču zupas virtuves apmeklētāji par to nesūdzas. Reizēm ēdiens esot garšīgs, citreiz - ne pārāk.

"Te apēdu tikai zupu. Otro ēdienu es paņēmu līdzi. Citreiz ēdiens garšo ļoti slikti, tāpēc atdodu to suņiem, kaķiem vai putniem. Bet, ja ir garšīgs, tad gan visu apēdu," apgalvo Kaktiņa.

Gribonikam zupas virtuvē pieejamais ēdiens šķiet gana labs, un, ja reizēm arī negaršo, varot pagatavot kaut ko arī pats mājās. Protams, ir cilvēki, kam vispār nav citas iespējas paēst - tikai zupas virtuves piedāvājums, apgalvo tās apmeklētāji.

Plašāk lasiet rakstā Zupas virtuvē paņem ēdienu arī kaimiņienei pirmdienas, 27.janvāra, laikraksta Diena 6.lpp.!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vajag mūsdienīgus uzņēmumus

Finanšu ministrija šonedēļ paziņoja, ka saskaņošanai tiek virzīti Mikrouzņēmumu nodokļa likuma grozījumi, kas paredz vienkāršot mikrouzņēmumu nodokļa (MUN) režīmu. Šie grozījumi ir ietverti likumproj...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē