Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Žurnālistu asociācija: Paziņojumi par pērkamu žurnālistiku aizskar ikvienu godīgu žurnālistu

Latvijas Žurnālistu asociācija (LŽA) nosoda Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) locekles Aijas Cālītes-Dulevskas otrdien paustos paziņojumus mikroblogošanas vietnē Twitter.

Paziņojumi par pērkamu žurnālistiku sabiedriskajā radio ir aizvainojoši ne tikai attiecībā uz Latvijas Radio žurnālistu Aidi Tomsonu. Tie aizskar ikvienu godīgu Latvijas žurnālistu. Tādēļ LŽA aicina A. Cālīti-Dulevsku publiskot viņas rīcībā esošos pierādījumus par pērkamas žurnālistikas pastāvēšanu Latvijas Radio vai publiski atvainoties A. Tomsonam un atsaukt šos apvainojumus.

LŽA nav saprotams, kādēļ A. Cālīte-Dulevska ir maldinājusi Twitter lietotājus, paziņojot, ka tiks veikts speciāls Latvijas Radio raidījuma Krustpunkti monitorings, lai izvērtētu raidījuma viesu izvēli. Atbilstoši NEPLP izplatītajam paziņojumam, šāds monitorings nav plānots un A. Cālītes-Dulevskas izpausmes Twitter ir viņas personiskais viedoklis.

LŽA atgādina, ka nu jau vairākus mēnešus A. Cālīte-Dulevska ir amatpersona, proti, NEPLP locekle, tādēļ otrdien Twitter paustais, ka Latvijas Radio nepietiekami bieži aicina izteikties Nacionālās apvienības politiķus, var tikt uzskatīts par spiedienu uz sabiedriskā radio redakciju.

LŽA respektē ikviena mediju lietotāja, tostarp radio klausītāju tiesības izteikt savu viedokli par žurnālistu uzaicinātajiem ekspertiem, to kompetenci un žurnālistu darba kvalitāti, un aicina savus biedrus kontraversālu ekspertu pieaicināšanas pamatojumu skaidrot mediju patērētājiem, vienlaikus aktīvi izvēršot darbu pie ekspertu loka paplašināšanas un jaunu ekspertu atpazīstamības veicināšanas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Par pārvaldības kvalitāti

Nesen laikrakstā Diena un citos medijos uzmanība bija pievērsta Nobela prēmiju piešķiršanai. Saistībā ar pētījumu, kas saņēmis Nobela prēmiju ekonomikā, tika uzsvērta pārvaldības loma valsts attīst...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē