Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

ZZS: pašvaldību lietu ministrs „uzlabo” pašvaldību darbu, ignorējot pašvaldības

Pēc vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Edmunda Sprūdža iniciatīvas virzītie risinājumi pašvaldību pārvaldības uzlabošanai ir sasteigti un nepārdomāti, uzskata Zaļo un Zemnieku savienība (turpmāk – ZZS).  

Tāpat ZZS izsaka nožēlu par ministra darbošanās principu: „Es gribu – es daru!”, neieklausoties vairumā Latvijas pašvaldību viedokļu. 

R.Vējonis, ZZS: „Sprūdža virzītajiem priekšlikumiem par pašvaldību deputātu skaitu un sastāvu jābūt nopietni izvērtētiem un ar pašvaldībām saskaņotiem. Jo īpaši nav atbalstāma steidzamība lēmuma pieņemšanā par tik būtiskiem jautājumiem.
Ikviena iedzīvotāja interesēm jābūt pārstāvētām pašvaldības domē, un tas var notikt, ja ir nodrošināta deputāta klātbūtne no ikviena pagasta. Deputātu skaits jāvērtē novadu kontekstā.” 

Atgādinām, ka šī gada februārī pašvaldību lietu ministra E.Sprūdža vadībā izstrādātais Vietējo pašvaldību referendumu likumprojekts arī bija sasteigts un nepārdomāts. Tas neguva atbalstu  ne Latvijas Pašvaldību savienībā, ne Latvijas Lielo pilsētu asociācijā. 
Pēc Ministru prezidenta V.Dombrovska tikšanās ar ZZS frakcijas deputātiem, arī premjera viedoklis par šo E.Sprūdža sagatavoto likumprojektu bija negatīvs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē