Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Vienna Insurance Group iegādāsies risku apdrošinātāju Seesam Insurance

Austrijas apdrošinātājs Vienna Insurance Group (VIG), kuram Latvijā pieder riska apdrošinātāji BTA Baltic Insurance Company (BTA), InterRisk Vienna Insurance Group, kā arī Compensa Vienna Insurance Group Latvijas filiāle un dzīvības apdrošinātāja Compensa Life Vienna Insurance Group Latvijas filiāle, iegādāsies arī risku apdrošinātāju Seesam Insurance, aģentūrai LETA pavēstīja Seesam Insurance Latvijas filiāles mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Renāte Vociša-Bērzkalne.

Viņa informēja, ka Somijas OP finanšu grupa ir nolēmusi pārdot visas risku apdrošināšanas kompānijas Seesam Insurance akcijas VIG. Pārdošanas līgums parakstīts pirmdien.

Darījuma pabeigšanai vēl būs nepieciešams uzraugošo institūciju apstiprinājums.

"Šobrīd notiek finanšu sektora transformācija un digitalizācija, kuras rezultātā būtiski mainīsies klientu uzvedība. Mēs spēsim labāk reaģēt uz mūsu klientu mainīgajām vajadzībām, koncentrējoties uz mūsu uzņēmējdarbību Somijā. VIG nodrošinās klientiem Baltijas valstīs pirmklasīgus produktus un pakalpojumus un turpinās attīstīt Seesam uzņēmējdarbību Baltijā, strikti ņemot vērā pastāvīgi mainīgās klientu vajadzības," sacīja OP finanšu grupas viceprezidents risku apdrošināšanas jautājumos Olli Lehtile.

"Mēs patiešām priecājamies par Seesam kā ilgtermiņa, solīdas un ienesīgas kompānijas iegādi, kas ļauj mums nostiprināt mūsu pozīciju Igaunijas tirgū un mūsu līderpozīcijas kā pirmajam numuram Baltijas tirgos kopumā. Mēs gūsim labumu no lieliski organizētās pārdošanas komandas Baltijas tirgos un no Seesam pieredzes tiešo pārdošanas un tiešsaistes pakalpojumu sniegšanā klientiem," atzīmēja par Baltijas tirgiem atbildīgais VIG valdes loceklis Francs Fukss.

Darījums neietekmēs Seesam klientu apdrošināšanas līgumus vai apdrošināšanas noteikumus.

Seesam Insurance bruto prēmijās 2016.gadā parakstīja apmēram 60 miljonus eiro, un kompānijas daļa Baltijas risku apdrošināšanas tirgū veidoja aptuveni 5,7%. Baltijas valstīs kompānija nodarbina kopumā 335 darbiniekus, tajā skaitā 150 Igaunijā, 90 Latvijā un 95 Lietuvā. "Šis darījums neietekmēs Seesam darbinieku darba līgumus vai viņu darba tiesisko attiecību nosacījumus," piebilda kompānijas pārstāvji.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka 2007.gadā VIG iegādājās dzīvības apdrošinātāju Seesam Life Insurance, kas 2008.gada februāra beigās mainīja nosaukumu pret Compensa Life Vienna Insurance Group, bet 2012.gadā Latvijā darbību sāka riska apdrošinātāja Compensa Vienna Insurance Group Latvijas filiāle.

Savukārt 2015.gada rudenī VIG noslēdza apdrošināšanas kompānijas Baltikums iegādes darījumu. Kompānija 2015.gada decembrī mainīja nosaukumu pret Baltikums Vienna Insurance Group, bet 2017.gada martā tā pārtapa par InterRisk Vienna Insurance Group. Pagājušā gada augustā VIG pabeidza arī 90% BTA akciju iegādi.

Tāpat ziņots, ka 2017.gada septembrī tika nolemts veikt InterRisk Vienna Insurance Group un BTA reorganizāciju. Reorganizācija tiks veikta apvienošanas ceļā kā pievienošana, kur iegūstošā sabiedrība būs BTA un pievienojamā sabiedrība būs InterRisk Vienna Insurance Group.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas