Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Lietuvas ārlietu ministrs: Baltkrievija akli neatbalsta Krieviju

Baltkrievija nebūt akli neatbalsta ikvienu Krievijas soli attiecībā uz Austrumukrainu, piektdien norādījis Lietuvas ārlietu ministrs Lins Linkevičs, kas pašlaik uzturas divu dienu vizītē Ukrainā.

Odesā viņš neformālos apstākļos ticies ar Ukrainas un Baltkrievijas ārlietu ministriem Pavlo Kļimkinu un Vladimiru Makeju, lai pārrunātu ne tikai drošības situāciju reģionā, bet arī kopīgos ekonomiskos un infrastruktūras projektus.

"Viņu (baltkrievu) nostāja nebūt nav tik viennozīmīga un labvēlīga tam, ko dara Krievija," Linkevičs pa tālruni sacījis ziņu aģentūrai ELTA.

Odesā Lietuvas ārlietu ministrs ticies arī ar nevalstisko organizāciju pārstāvjiem un uzņēmējiem, kuri prezentējuši savus projektus karā izpostīto Doņeckas un Luhanskas reģionu atjaunošanā. Pēc viņa teiktā, nevalstiskās organizācijas neapmierina Kijevas veikto reformu tempi un arī kontakti starp centrālo varu un sabiedriskajām organizācijām ir pārāk vāji.

Vienlaikus Linkevičs atzinis, ka nevalstiskās organizācijas "ne tikai žēlojas, bet arī dara ļoti konkrētu un ļoti vajadzīgu darbu", kas saistīts ne vien ar šo reģionu fizisku atjaunošanu, bet arī ar cilvēku kultūras vajadzību nodrošināšanu, jo ļaudīm jāatgūstas no pieredzētā šoka un sarežģītās situācijas.

Odesā ministrs ticies arī ar apgabala gubernatoru Mihailu Saakašvili un pilsētas mēru Genādiju Truhanovu, kas viņu iepazīstinājuši ar reģionā notiekošajām ekonomiskajām un sociālajām reformām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas