Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +8 °C
Smidzinošs lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Rinkēvičs: ES ir ieinteresēta normālu attiecību un dialoga atjaunošanā ar Krieviju

Eiropas Savienība (ES) ir ieinteresēta normālu attiecību un dialoga atjaunošanā ar Krieviju, ja tā ievēros vispārpieņemtās normas, tā šodien ES neformālajā tirdzniecības ministru sanāksmē Romā, Itālijā, norādīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Vienotība).

Darba sesijā, kurā tika apspriesta tirdzniecība ar Ukrainu un Krieviju, Rinkēvičs pateicās par Eiropas Komisijas (EK) prezidenta Žozē Manuela Barrozu skaidro atbildi uz Krievijas prezidenta Vladimira Putina vēstuli, kurā EK vadītājs norāda uz nepieļaujamību iejaukties ES un Ukrainas tirdzniecības attiecībās.

Rinkēvičs arī uzsvēra, ka nevar būt ne runas par izmaiņu veikšanu jau ratificētajā Brīvās tirdzniecības līgumā, kas ir noslēgtā ES un Ukrainas Asociācijas līguma sastāvdaļa. Vienlaikus ES jāturpina skaidrot Krievijai minētā līguma nozīme.

Tāpat Rinkēvičs atgādināja, ka ES un Ukrainas Brīvās tirdzniecības līguma īstenošana ir cieši saistīta ar kopējo ES atbalstu Ukrainai - ekonomiskajām un cita veida reformām.

"ES jāprasa Krievijai ievērot saistības, ko tā uzņēmusies ar dalību Pasaules Tirdzniecības organizācijā (PTO)," sacīja Rinkēvičs, piebilstot, ka ES ir ieinteresēta normālu attiecību un dialoga atjaunošanā ar Krieviju, ja tā ievēros vispārpieņemtās normas.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas