Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Upēs šobrīd viss kārtībā, bet atslābt nedrīkst

Tomēr pastāv arī lielāku plūdu risks, jo šogad vairākas reizes ledus un sniega masas ir kusušas un vēlāk atkal piesalušas, veidojot, tā sauktos, sastrēgumus. Šādi ledus sastrēgumi atkušņa laikā, varētu aizšķērsot ūdens atplūšanu un tādējādi radīt plūdus, taču, kā norādīja eksperte, vēl ir pāragri spriest par pavasara paliem. 
Ogres upe šobrīd "viss ir kārtībā", portālam Diena.lv pavēstīja Ogres novada domes priekšsēdētājs Artūrs Mangulis, tomēr piebilstot, ka ir izveidojušies, tā sauktie, ledus sastrēgumi un tādēļ "atslābt nesanāk".

Mangulis paredz, ka sestdien svētdien, kad gaidāma siltāka gaisa temperatūra, Ogres upes līmenis varētu pakāpties, taču "glābēji ir gatavībā un iedzīvotāji ir brīdināti". 

Savukārt Līvānos ledus nav tik daudz, lai "radītu problēmas pie HES", skaidroja  Līvānu novada domes priekšsēdētājs Andris Vaivods, piebilstot, ka "šim periodam nevajadzētu radīt nekādas lielas problēmas".

Arī Carnikavā, lai gan ūdens līmenis ir paaugstināts, "viss ir kārtībā, un nav pamata bažām", sacīja novada domes priekšsēdētāja Daiga Jurēvica. 

Carnikavas novadā applūšanu veicinot ziemeļrietumu vējš, taču pēdējās vētras laikā ūdens līmenis bija pakāpies tikai līdz 1.50 m, kas, kā norādīja Jurēvica, "nav tik traģiski - tas ir pietiekoši auksts, bet nav tik būtisks", lai radītu nopietnus draudus. 

Arī tuvākajās dienās ūdens līmenis turpinās kāpt Latvijas upēs, it īpaši Latvijas centrālajā daļā kā arī Vidzemē un Latgalē, informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra vadošā hidroloģe Līga Klints. 

Šobrīd plūdu draudu nav, un "ļoti spēcīgi plūdi arī pagaidām nav gaidāmi" sacīja Klints, taču piebilda, ka atsevišķas, zemākās vietas jau šobrīd ir nedaudz applūdušas, kā arī nokrišņi, kas gaidāmi tuvākajās dienās arī nedaudz paaugstinās ūdens līmeni. 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas