Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 19. septembris
Verners, Muntis

Uzsākts kriminālprocess par informācijas noplūdi no VID Daugavpilī

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policijas pārvalde ir uzsākusi kriminālprocesu par iespējamu ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu VID Latgales nodokļu un muitas administrācijā, _Dienu _informēja VID Komunikācijas daļā. Process sākts 19.februārī.

Šā gada janvāra beigās VID Finanšu policijas pārvaldes darbinieki, pētot interneta resursos esošo informāciju, konstatēja, ka, iespējams, ir notikusi informācijas "nopludināšana" no VID rīcībā esošas datu bāzes. VID datu bāzēs esošā informācija ir klasificējama kā ierobežotas pieejamības informācija, un tā paredzēta izmantošanai tikai VID darbinieku amata pienākumu veikšanai. To aizliegts izpaust trešajām personām.

Pirmstiesas izmeklēšanas laikā, izvērtējot iegūto pierādījumu kopumu, tiks noskaidrotas personas, kuras veica šo ierobežotās pieejamības informācijas izpaušanu. VID nevēlējās precizēt, vai šī informācijas noplūde saistīta ar kādu tagadējo vai bijušo VID darbinieku, aizbildinoties ar to, ka pirmstiesas izmeklēšanas interesēs plašāka informācija netiek sniegta.

Diena iepriekš rakstīja, ka VID uzsācis iekšējo pārbaudi par iespējamo informācijas noplūdi VID Latgales nodokļu un muitas administrācijas Daugavpils nodaļā. Par to tiek turēta aizdomās bijusī iestādes darbiniece. Kā toreiz paskaidroja VID Komunikācijas daļā, pārbaude tiek veikta, lai noskaidrotu, vai ir pamats uzsākt kriminālprocesu pēc Latvijas Krimināllikuma 329.panta par neizpaužamu ziņu izpaušanu. Toreiz VID noliedza, ka šis gadījums būtu saistīts ar Elektroniskās deklarēšanas sistēmas (EDS) drošības incidentu saistībā ar nodokļu maksātāju datu nonākšanu trešo personu rīcībā. Tajā pašā laikā vietējā Daugavpils avīzē Динабург Вести 12.februārī tika publicēta ziņa, ka slepenas informācijas zādzībā no VID fizisko un juridisko personu datu bāzes esot pieķerta Daugavpils domes Revīzijas komisijas priekšsēdētāja vietniece un vicemēra Grigorija Ņemcova vadītās partijas Latgales tauta locekle Aļona Dubica.

VID Latgales reģionālās iestādes vadītāja Vanda Gurkovska apstiprināja, ka A.Dubica esot strādājusi VID Latgales nodokļu un muitas administrācijas Daugavpils nodaļā par nodokļu inspektori, taču 8.februārī aizgājusi no darba pēc pašas vēlēšanās. V.Gurkovska pirms pārbaudes rezultātiem nevēlējās Dienai komentēt notikušo, taču pieļāva, ka šoreiz tas varētu būt vienkārši pārpratums. Pati A.Dubica sarunā ar Dienu nevarēja paskaidrot, kā ir radusies šāda, viņasprāt, apmelojoša informācija. No darba VID viņa aizgājusi, jo uzskatījusi, ka nevar to apvienot ar darbību Daugavpils domes Revīzijas komisijā. "Es biju vienkārša nodokļu inspektore, manā rīcībā bija noteikta datu bāze, taču es nevarēju analizēt faktus. Iespējams, kāds ir vēlējies kompromitēt mani kā jaunās domes revīzijas komisijas priekšsēdētāja vietnieci." 28.janvārī Daugavpils domē tika ievēlēta jauna revīzijas komisija, jo iepriekšējā, eksmēra Riharda Eigima laikā izveidotā, pēc deputātu domām, nestrādāja pietiekami aktīvi. Par jaunās revīzijas komisijas priekšsēdētāju tika ievēlēts Henrihs Miglāns (LSDSP), par vietnieci - A.Dubica (Latgales tauta).  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas