Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Jānovēl izturība!

Gara, plaša un prasīga ir olimpiskā riteņbraukšanas krosa (BMX) trase, kurā jau ceturtdien ceļu uz pusfinālu sāks arī divi cēsnieki Vineta Pētersone un Helvijs Babris. Viņiem Tokijā jāiekāpj lielās kurpēs, jo šajā disciplīnā par divkārtēju olimpisko čempionu kļuvis nu jau karjeru beigušais Māris Štrombergs.

"Nedomāju, ka tas radītu mums kaut kādu papildu atbildību, taču skaidrs, ka Māris šajā sporta veidā ir atstājis dziļas pēdas. Atbildības sajūta, protams, ir lielāka, jo šeit īpaši izjūtu to, ka pārstāvu savu valsti," drīz pēc pirmdienas treniņa neslēpa Babris. Štrombergs abus olimpiešus pavadījis pēdējā treniņā pirms došanās uz Japānu. "Tas palīdz, jo ir tā apziņa, ka Māris tur jau ir bijis un uzvarēja divas reizes pēc kārtas. Ja pati nejūtos labākajā formā un olimpiskais zelts sāk šķist kā neiespējamā misija, atceros Māra piemēru, kas dod motivāciju un pozitīvu auru," piebilda Pētersone.

Trasi Babris raksturo kā garāko, kādā jebkad ir startējis. Tās veikšanai nepieciešams pie četrdesmit sekundēm – par aptuveni sešām vairāk nekā lielākajā daļā citu trašu. «"Liela nozīme būs izturībai. Jo īpaši, ja būs tik karsts kā spēļu pirmajās dienās," spriež BMX riteņbraucējs. Ar nelielām bažām BMX olimpiskā saime gaida tuvākajās dienās paredzēto taifūna atblāzmu, jo tā var krietni ietekmēt treniņu un sacensību grafiku. "Vējš var kļūt par ļoti nozīmīgu faktoru, jo trasē ir vietas, kurās pavējā visiem būs ļoti jācīnās," stāstīja Babris. Kā šajā sporta veidā ierasts, ļoti daudz izšķirsies tieši pirmajā taisnē, kas izveidota īpatnēja – ar nelielu pirmo lēcienu un asu uzmetienu otrajā. Tiesa, garajā trasē būs vairāk iespēju atgūt starta taisnē zaudēto.

Latvieši treniņos koncentrējušies paši uz savu sniegumu, konkurentus pārāk neskatoties, lai gan jau pirmdien bija zināmi konkurenti ceturtdaļfinālā. Babris savu sešnieku vērtē kā pateicīgu cīņai triju braucienu summā par dalību pusfinālā, bet Pētersone mazliet sarauc pieri – pretī gadījušās ļoti stabilas braucējas. Vineta ierasti labāko sniegumu demonstrē trasē, kur cenšas atspēlēt zaudējumus startā, tomēr vadošās austrālietes Saju Sakakibaru un Lorēnu Reinoldsu, kā arī jauno Šveices zvaigzni Zoī Klēsensu būs grūti pārspēt. BMX riteņbraukšanā priekšbraucieni paredzēti naktī uz ceturtdienu pulksten 4 pēc Latvijas laika, bet izšķirošās cīņas paredzētas divas dienas vēlāk.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi