Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Svētdiena, 7. jūlijs
Maruta, Alda

Jātrāpa mērķī atbildīgākajā startā

Iespēja iekļūt finālsacensībās ir teju pusei komandas, taču nav izteikta līdera, kuru varētu uzskatīt par drošu medaļu pretendentu. Latvijas 24 vieglatlēti šonedēļ startēs Eiropas vieglatlētikas čempionātā Cīrihē. Tā būs visu laiku kuplākā delegācija. Jau otrdien - pirmajā sacensību dienā - uz starta izies 13 mūsējie. No pulksten 10.55 un pēcpusdienā no plkst. 18.10 tiešraides LTV7.

Latvijas delegācija jau svētdien ieradās Eiropas čempionāta (EČ) mājvietā. Bija plānots, ka EČ startēs 24 mūsējie, taču pēdējā brīdī no starta atteicās 200 metru skrējējs Jānis Mezītis. Sportists šādu lēmumu pamatoja ar savainojumu. Mezītis nebija izpildījis kvalifikācijas normatīvu, taču viņam bija piešķirts īpašais ielūgums. Pieteikumā tika ierakstīti četri šķēpmetēji, jo visi četri bija izpildījuši EČ normatīvu, taču valsti katrā disciplīnā var pārstāvēt ne vairāk kā trīs sportisti. Kā jau Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) valde bija lēmusi, rezervista statusā mājās palika Zigismunds Sirmais, kurš atlases sacensībās - Latvijas čempionātā - palika ārpus godalgoto trijnieka. Šķēpmetējiem kvalifikācija būs ceturtdienas pēcpusdienā, tāpēc Latvijas delegācijas vadītājs Edvīns Krūms pagaidām pieteikumā atstājis visus četrus - ja nu kaut kas notiek pēdējā brīdī?

Cīrihe sportistus sagaidīja ar lietavām, tomēr pirmdienas pēcpusdienā jau bija skaidras debesis. Gaisa temperatūra nepārsniedz 20 grādu atzīmi, un tā ir labā ziņa garo distanču skrējējai Jeļenai Prokopčukai, kurai nepatīk karstums.

Visu Māra Zemberga rakstu par Eiropas čempionātu vieglatlētikā lasiet otrdienas laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi