Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

FK Jelgava pārspēj Ventspili, trešo gadu pēc kārtas sasniedzot Latvijas kausa finālu

Jelgavas futbolisti trešdien iekļuva Latvijas kausa izcīņas finālā, kur Zemgales klubs spēlēs trešo gadu pēc kārtas, šogad izšķirošajā mačā par trofeju mērojoties spēkiem ar Jūrmalas Spartaku.

Vitālija Astafjeva trenētā Jelgavas komanda, kura ir iepriekšējo divu gadu Latvijas kausa ieguvēja, trešdien viesos pusfināla atbildes spēlē ar 2:0 (0:0) uzvarēja Ventspils futbolistus, bet divu spēļu summā bija pārāka ar 2:1.

Pērnā gada kausa izcīņas finālistu trešdien aizvadītajā mačā abi vārti tika gūti otrajā puslaikā. Vispirms Ventspils komandas spēlētājs Vadims Žuļevs cīņas 48.minūtē atklāja rezultātu, raidot bumbu savas vienības vārtos un ļaujot panākt Jelgavai izlīdzinājumu divu maču summā, bet 12 minūtes vēlāk Gļebs Kļuškins pārsvaru dubultoja, kā noskaidrojās vēlāk, gūstot uzvaras vārtus šajā duelī.

Jau ziņots, ka abu komandu pirmajā spēlē pirms nedēļas Ventspils uzvarēja ar 1:0, kad 38.minūtē Jelgavas komandas senegāliešu aizsarga Abdulaja Dialo mestā bumba ielidoja savos vārtos.

Pērn Jelgava finālā Ventspils vienību uzvarēja ar 2:0, otro gadu pēc kārtas un trešo reizi komandas vēsturē izcīnot trofeju. Savukārt ventspilnieki pie Latvijas kausa kopš 2003.gada ir tikuši sešas reizes, taču pēdējā no tām bija pirms trim gadiem.

Finālā Jelgava mērosies spēkiem ar Jūrmalas Spartaku, kas trešdien pirmo reizi kluba vēsturē nodrošināja savu iekļūšanu izšķirošajā duelī par galveno trofeju.

Jau ziņots, ka šī brīža SynotTip Latvijas futbola virslīgas līdere Spartaks atbildes spēlē Kauguru vidusskolas stadionā ar 1:0 (0:0) uzvarēja Daugavpils futbolistus, bet divu spēļu summā bija pārāka ar 2:0.

Trešdien aizvadītajā spēlē vienīgie vārti tika gūti cīņas 70.minūtē, kad precīzi sita Jevgeņjs Kazačoks.

Arī pirmā abu komandu cīņa Daugavpilī noslēdzās ar 1:0 Spartaka labā.

Kāda Jūrmalas komanda Latvijas kausa izcīņas finālā spēlēs pēc sešu gadu pārtraukuma, jo 2010.gadā izšķirošajā cīņā neveiksmi piedzīvoja Jūrmala-VV vienība, kura vairs neeksistē.

Kā zināms, Jūrmalas klubs virslīgas sezonu sācis ļoti atzīstami, jo sešos mačos ir izcīnītas piecas uzvaras, kas turnīra tabulā ar 15 punktiem ļauj ieņemt pirmo vietu, par punktu apsteidzot Ventspili, bet par pieciem punktiem Latvijas čempionus Liepāju.

Pa septiņiem punktiem ir Jelgavai un virslīgas debitantei RFS, pa sešiem punktiem savākušas Metta/Latvijas Universitāte un Riga, bet Daugavpils komanda šosezon virslīgā ir izcīnījis tikai vienu panākumu un ar trim punktiem ieņem pēdējo vietu astoņu komandu vidū.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi