Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ronaldu brauc mājās

Čempionvienība Portugāle nolika pilnvaras Eiropas čempionātā futbolā pēc zaudējuma Beļģijai (0:1), par spīti dominancei astotdaļfināla mačā. Spānija pavērsieniem bagātā spēlē ar 5:3 papildlaikā "nolauza" Horvātiju.

Atklātu futbolu pret Spāniju reti kura no izlasēm izvēlas spēlēt labprātīgi, to piespiež darīt rezultāts. Horvātija ar milzu veiksmes palīdzību izvirzījās vadībā pēc tam, kad pretinieku vārtsargs Unajs Simons neapstrādāja bumbu un muļķīgi to ielaida savos vārtos. Spāņu presings un pārsvars bumbas kontrolē bija kosmisks, kas atspoguļojās rezultātā (3:1). Horvātiem neatlika nekas cits, kā mesties ar visiem spēkiem uzbrukumā un pievērst aizsardzībai mazāku uzmanību. Aizraujošā spēlē Horvātija brīnumaini panāca papildlaiku. Brīdī, kad pretinieki uzspiež savu spēles stilu un tiek līdz soda laukumam, atklājas, ka spāņu aizsardzība nav nemaz tik perfekta, ko varēja manīt pret Zviedriju (0:0), kur Aleksandrs Īsaks terorizēja Spāniju. Papildlaikā Horvātijai pietrūka jaudas, piekāpjoties ar 3:5.

Ar spēcīgāku sastāvu Eiropas čempioniem portugāļiem neizdevās atkārtot pirms pieciem gadiem paveikto. Beļģija neizveidoja praktiski nevienu bīstamu iespēju, tomēr ar lielisku aizsardzību un veiksmīgu Torgana Azāra tālšāvienu pietika uzvarai. Viena no portugāļu piekoptajām taktikām bija pretinieku līderu neitralizēšana ar rupjiem pārkāpumiem. Savainojumu tādējādi guva Beļģijas līderis Kevins de Breine, kurš, dodoties uzbrukumā, tika brutāli "nopļauts". Otrā puslaika sākumā viņš centās skriet, tomēr ignorēt sāpes nebija iespējams un bija nepieciešama maiņa. Beļģijas galvenais treneris Roberto Martiness atzina, ka de Breinem ir potītes savainojums. Tas viņam liegs piedalīties ceturtdaļfinālā pret Itāliju. Traumas dēļ laukumu priekšlaicīgi pameta kapteinis Edens Azārs, pret kuru pārkāpumus pretinieki veica četrreiz. Beļģijas zvaigznei pēdējās sezonās bijuši potītes savainojumi, un, iespējams, portugāļi ar izklupieniem palīdzēja ievainojumus atsvaidzināt. 

Gaidītākais astotdaļfināla duelis būs Anglijas un Vācijas tikšanās Vemblija stadionā. Abas ir starp turnīra galvenajām favorītēm un ar spilgtu vēsturi futbola laukumos. "Futbols ir vienkārša spēle. 22 vīri dzenas pēc bumbas 90 minūšu garumā, un beigās uzvar vācieši," pēc zaudējuma 1990. gada Pasaules kausa pusfinālā pret Rietumvāciju teica Anglijas izlases uzbrucējs Garijs Linekers. Bilance savstarpējās spēlēs ir identiska, ja pie Vācijas sasniegtā skaita Rietumvācijas futbolistu iespēto – 13 uzvaras, sešus neizšķirtus un 13 zaudējumus. Uzvarētājai ceļš līdz finālam būs nosacīti vienkāršāks, jo pretī nenāks kāds no grandiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi