Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Savu veiksmi nopelna

Riga, Valmiera un Tukums izvirzās vadībā pēc pirmajām kārtām.

Prasmes izmantot izdevību noteica rezultātu Tonybet Latvijas virslīgas otrās kārtas spēlēs, pēc kurām trīsvadībā starp komandām Riga un Valmiera ērti iekārtojušies Tukums 2000/Telms futbolisti. Tikmēr gana daudz vielas pārdomām pirms izlašu pauzes ir Kurzemē – Liepājas un Grobiņas komandas sezonu iesākušas ne tikai bez punktiem, bet arī bez gūtiem vārtiem. 

Par otrās kārtas spēļu gaitu liecināja tas, ka trīs komandu galvenie treneri pēc spēles žurnālistiem varēja vaļsirdīgi atzīties: veiksme stāvējusi līdzās. "Ne tikai spēlētājiem, bet arī man ir baigais nogurums pēc šādas spēles. Ir liels prieks, ka izdevās noturēt trīs punktus, jo otrajā puslaikā pretinieki mūs principā nospieda," ar jūtamu atvieglojuma sajūtu izbraukumā izcīnīto 1:0 uzvaru pār RFS novērtēja Valmiera FC treneris Jurģis Kalns. Trešo sezonu Vidzemes klubā aizvadošajam senegāliešu uzbrucējam Meisā Diopam beidzot izdevās gūt savus pirmos vārtus virslīgā, bet pērno čempionu RFS ofensīva tā arī nepārvērtās rezultatīvā sitienā. Vienā no epizodēm gan pietrūka, iespējams, vien pāris milimetru, lai bumba šķērsotu vārtu līniju.

Ar līdzīgām emocijām spēles beigas sagaidīja Daugavpilī, kur 23 gadus vecā Frenka Orola vairāki efektīgi atvairījumi palīdzēja laukuma saimniekiem nosargāt panākumu pār bīstami uzbrūkošajiem līgas jaunpienācējiem no Grobiņas. Pēc pirmajā kārtā sagādātā pārsteiguma Liepājā ļoti grūti uzvara pār nomināli ne tik spēcīgu pretinieku Jelgavā nāca Tukuma futbolistiem. "Braucām uz Jelgavu pēc trīs punktiem, taču nospēlējām diezgan slikti. Spēcīgi paveicās. Paši sev sagādājām lielas problēmas un mocīšanos, bet pats galvenais ir izdarīts," Kristaps Dišlers komentēja spēles galotnē izcīnīto 3:2 uzvaru. 

Treneri čempionāta pirmās pāris kārtas līdz izlašu pārtraukumam nereti saukuši par svarīgām pārbaudes spēlēm, kur cīņas apstākļos beidzot ir iespēja novērtēt starpsezonā paveikto darbu un tuvākās pusotras nedēļas laikā censties novērst atklātos trūkumus. Turnīrs turpināsies marta beigās ar spēlēm ārpus Rīgas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi