Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Atlaistais Dinamo treneris Heikile nedēļas laikā atradis jaunu darbu

Bijušais Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandas Rīgas Dinamo galvenais treneris soms Kari Heikile pārņēmis dzimtenes augstākās līgas vienību Tamperes Ilves, informē klubs.

Līdz ar to 56 gadus vecais speciālists atgriezies Somijā, kur iepriekš viņš par treneri strādāja līdz 2007.gadam, bet pēc tam pārcēlās uz Krieviju.

Heikile no Rīgas Dinamo galvenā trenera amata tika atbrīvots tieši pirms nedēļas, jo vienība nespēja uzrādīt pienācīgi labus rezultātus, turklāt tā neveiksmīgi spēlēja pret tiešajām konkurentēm cīņā par iekļūšanu Gagarina kausa izcīņā.

Kopā ar Heikili no amata tika atbrīvots arī viņa palīgs un tautietis Raimo Helminens, bet galvenā trenera pienākumus šobrīd uzņēmies rīdzinieku ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs, kurš iepriekš bija asistents.

Heikile savu trenera karjeru sāka Zviedrijā, pēc tam pārceļoties uz dzimteni un vadot vairākus šīs valsts vadošās līgas klubus, 2004.gadā ar Oulu Karpat kļūstot par Somijas čempionu, kā arī saņemot līgas labākā trenera godu. Savukārt 2007.gadā speciālists pārņēma Jaroslavļas Lokomotiv grožus, ko vienu sezonu bija vadījis jau iepriekš. Pēcāk komanda sāka dalību KHL čempionātā, taču 2010.gada februārī Heikile no amata tika atbrīvots.

Dažus mēnešus vēlāk viņš gan kļuva par Magņitogorskas Metallurg galveno treneri, bet sezonu vēlāk vadīja Baltkrievijas valstsvienību, ierindojoties vien 14.vietā pasaules čempionātā. Pēc turnīra Heikile amatu zaudēja, bet kļuva par šīs valsts kluba Minskas Dinamo galveno treneri, kur arī ilgāk par sezonu nenoturējās, devās uz Ņižņekamskas Ņeftehimik, kur sākumā bija konsultants, bet pēc tam - galvenais treneris. Aizvadītās sezonas ievadā viņš arī no šī amata tika atbrīvots.

Savukārt Rīgas Dinamo galvenā trenera amatā Heikile stājās pagājušajā vasarā.

Savulaik tieši kā hokejists Heikile vairākus gadus spēlēja Ilves komandā, bet šobrīd tā vietējā čempionātā 37 spēlēs guvusi 39 punktus, kas vienībai dod pēdējo vietu 15 klubu konkurencē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi