Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

VIDEO: Dinamo Čeļabinskā zaudē bullīšos, bet tiek pie punkta

Latvijas klubs Rīgas Dinamo trešdien Čeļabinskā ar rezultātu 1:2 (1:0, 0:1, 0:0, 0:0, 0:1) pēcspēles metienos piekāpās vietējiem Traktor hokejistiem Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē. Dinamiešiem tā bija otrā neveiksme pēc kārtas un ceturtā sezonas sešās spēlēs, bet Traktor tādējādi pārtrauca trīs zaudēto spēļu sēriju.

Dinamo labā vārtus 10.minūtē pēc pretinieku aizsarga kļūdas guva Mārtiņš Cipulis, bet spēles 32.minūtē amerikāņu aizsargs Derons Kvints rezultātu izlīdzināja. Papildlaikā vārti gūti netika, tādējādi uzvarētājs tiks noteikts pēcspēles metienu sērijā, kurā katra komanda kopumā izpildīja pa 10 mēģinājumiem. Izšķirošo ripu Jakuba Sedlāčeka vārtos iemeta Traktor kanādiešu uzbrucējs Kails Vilsons, kurš pagājušajā sezonā bija Dinamo uzbrukuma līderis. Sedlāčeks šajā spēlē atvairīja 32 no 33 metieniem, kā arī astoņus no desmit raidījumiem pēcspēles metienu sērijā.

Par mača labākajiem spēlētājiem atzina abus vārtu guvējus pamatlaikā - Cipuli un Kvintu.

Jau pirmajā spēles minūtē noraidījumu Dinamo rindās izpelnījās Līnuss Videls, kurš apturēja bīstamu pretinieku uzbrukumu, un tajā pirmos metienus atvairīja Jakubs Sedlāčeks, kurš šajā spēlē stājies Dinamo vārtos Edgara Masaļska vietā. Atgriežoties pilnos sastāvos, rīdziniekiem uzbrukumi nesekmējās, tomēr drīz vien pie vairākuma iespējas tika arī viesi. Pretinieku zonā Dinamo hokejisti nostājās vien pašās vairākuma beigās, kad labas iespējas izcelties neizmantoja Cipulis un Lauris Dārziņš. Pēcāk komandas apmainījās ar diviem labiem metieniem ātrajos pretuzbrukumos, bet trešdaļas vidū pretinieku aizsargu viņu aizsardzības zonā apzaga Cipulis, kurš izgāja vienatnē pret Traktor vārtsargu Vladislavu Fokinu un raidīja ripu viņam virs pleca.

Pēc gūtajiem vārtiem Dinamo hokejisti izturēja lielu pretinieku spiedienu uz saviem vārtiem, labi darbojoties gan Sedlāčekam, gan laukuma spēlētājiem. Pretējā laukuma pusē vārtus apdraudēt centās Marcels Hosa, tomēr Traktor hokejisti regulāri tika pie iespējām veikt bīstamus metienus. Spiediens uz rīdzinieku vārtiem pēdējās trešdaļas minūtēs mazinājās, turklāt Dinamo pēc presinga izturēšanas ieguva iespēju spēlēt vairākumā. Tajā divreiz bīstami pa vārtiem meta Milans Jurčina, tomēr vārtos labi darbojās Fokins.

Otro trešdaļu Dinamo hokejisti sāka aktīvi, nopelnot vēl divas minūtes vairākumā. Tajā rīdzinieku saspēle bija pasīva, kas gādāja vien par pāris nesekmīgiem metieniem no distances. Pāris sekundes pēc atgriešanās pilnos sastāvos Traktor komanda tika sodīta ar vēl vienu noraidījumu. Līdz labiem metieniem tika izspēlēti Dārziņš, Georgijs Pujacs un Pjotrs Ščastļivijs, tomēr allaž vietā bija Fokins. Laukuma saimnieki pēc savu vārtu drošības nosargāšanas pārgāja uz spēli uzbrukumā, kas vairākumu sagādāja jau Traktor komandai. Mājinieki izcēlās ar pārliecinošu saspēli un lielu metienu skaitu pa vārtiem, un, lai arī vairākumu neizmantoja, uzreiz pēc tā savu panāca, kad spēcīgi no distances meta Kvints.

Pēc lielā Traktor komandas spiediena rīdzinieki prata atvirzīt spēli no saviem vārtiem, drīz vien nopelnot vēl vienu iespēju spēlēt vairākumā. Šajā laikā izcelties varēja Dārziņš un Hosa, taču arī piektais vairākums Dinamo hokejistu izpildījumā palika neizmantots. Trešdaļas pēdējā minūtē uz noraidīto soliņu devās Dārziņš, un arī šoreiz mājinieki veidoja pārliecinošu saspēli. Pēdējos trešdaļas mirkļos ripa pēc patāla metiena nonāca Dinamo vārtos, taču, kā lēma tiesneši, spēles laiks tobrīd jau bija beidzies.

Trešās trešdaļas sākumā, Dinamo joprojām spēlējot mazākumā, ripa vēlreiz nonāca viesu vārtos, taču arī šoreiz vārtu guvums netika ieskaitīts, jo mājinieku hokejists to skāra, spēlējot ar neatļauti augstu paceltu nūju. Par spīti diviem neieskaitītajiem vārtu guvumiem laukuma saimnieku uzrukumi bija apņēmīgi, radot Sedlāčekam lielu darba apjomu. Tieši Dinamo vārtsarga sniegums bija galvenais iemesls rezultāta palikšanai nemainīgam. Drīz pēc šī spiediena izturēšanas rīdzinieki nopelnīja kārtējo vairākuma iespēju, taču metieni pa vārtiem izpalika, Latvijas pārstāvjiem paliekot tukšā arī sestajā piegājienā.

Uzreiz pēc tam iniciatīva atkal pārgāja Traktor komandas pusē, kas noveda pie noteikumu pārkāpuma jau Kaspara Saulieša izpildījumā. Ar agresīvu pretspēli viesi mazākumu sekmīgi izturēja, teritoriālajam pārsvaram gan paliekot mājinieku pusē. Vēlreiz savu komandu glāba Sedlāčeks, taču brīdi vēlāk noraidījumu izpelnījās arī Oskars Cibuļskis. Mājinieki draudus pretinieku vārtiem radīja vien pašā vairākuma izskaņā, bet aizsargāties lieliem spēkiem bija spiesti arī atlikušajās divās pamatlaika minūtēs.

Papildlaiku Dinamo komanda uzsāka ar vairākiem daudzsološiem uzbrukumiem, bet otrā laukuma galā Sedlāčeks glāba viesus pēc bīstama metiena tuvējā vārtu stūrī. Turpinājumā no pašas vārtu priekšas neprecīzi meta Pujacs, taču aktīvo spēles stilu gūtos vārtos viesiem pārvērst neizdevās.

Pēcspēles metienu sērijā neprecīzi bija Roberts Bukarts un Dārziņš, bet pēc Gļinkina precīzā raidījuma izcelties prata Hosa. Mājinieki nespēja nodrošināt sev uzvaru, kļūdoties nākamajos divos izgājienos, taču arī sekojošais Dārziņa metiens nebija precīzs. Iespēja nodrošināt uzvaru Dinamo komandai bija arī Bukartam, Krišjānim Rēdliham, Saulietim un Hosam, taču viņi visi bija neprecīzi. Tādu ar savu trešo piegājienu vēlāk neizmantoja arī Bukarts, bet pēc Vilsona precīzā raidījuma vēlreiz kļūdījās arī Dārziņš.


Dinamo treneri spēlei pieteica 21 hokejistu - divus vārtsargus, septiņus aizsargus un 12 uzbrucējus. Sastāvā notika vairākas izmaiņas, jo iepriekšējā mačā gūtā kājas savainojuma dēļ spēlēt nevarēja Miks Indrašis, bet vārtus sargāja Jakubs Sedlāčeks.

Izbraukumu Dinamo noslēgs piektdien Hantimansijskā pret Jugra, bet nākamā spēle mājās būs 23.septembrī ar Mitišču Atlant.

KHL regulārais čempionāts. 2014.gada 17.septembris, Čeļabinska, Traktor arēna.

Čeļabinskas Traktor - Rīgas Dinamo 2:1 (0:1; 1:0; 0:0; 0:0; 1:0)

Vārti: 9:17 Cipulis (Vidells, Dārziņš) 0:1; 31:24 Kvints (Gļinkins) 1:1; 65:00 Vilsons (p.m) 2:1;

Vārtsargi: Vladislavs Fokins - Jakubs Sedlāčeks

Metieni: 33-23

Soda minūtes: 12-10

Dinamo sastāvs

Vārtsargi: #36 Jakubs Sedlāčeks (#31 Edgars Masaļskis); Aizsargi: #9 Krišjānis Rēdlihs - #44 Oskars Cibuļskis, #5 Čārlzs Genovejs - #27 Georgijs Pujacs (C), #11 Kristaps Sotnieks - #68 Milans Jurčina, #61 Edmunds Augstkalns; Uzbrucēji: #10 Lauris Dārziņš - #55 Linuss Vidells - #47 Mārtiņš Cipulis, #81 Marcels Hossa - #24 Pjotrs Ščastļivijs - #19 Miķelis Rēdlihs, #71 Roberts Bukarts - #25 Andris Džeriņš - #87 Gints Meija, #17 Kaspars Saulietis - #95 Juris Upītis - #13 Gunārs Skvorcovs.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Dinamo septembrī

6.09 Rīgā ar Dinamo Mn 4:2
8.09 Rīgā ar Lokomotiv 2:5
10.09 Rīgā ar Soči 1:2
13.09 Ņižņekamskā ar Ņeftehimik 3:2
15.09 Toljati ar Lada 2:3 OT
17.09 Čeļabinskā ar Traktor 1:2 B
19.09 Hantimansijskā ar Jugra
23.09 Rīgā ar Atlant
25.09 Rīgā ar Vitjaz
27.09 Rīgā ar Admiral
29.09 Helsinkos ar Jokerit

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi