Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Baltijas lauksaimnieki par taisnīgiem tiešmaksājumiem cīnīsies kopā

Siguldā tiekoties Baltijas valstu lauksaimnieku nevalstiskajām organizācijām, tajās kaitā Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomei (LOSP), Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijai (LLKA), Zemnieku saeimai (ZSA), Lauksaimniecības Statūtsabiedrību asociācijai (LSA) un Latvijas Zemnieku federācijai (LZF) pārrunāta līdzšinējā sadarbība Kopējās Lauksaimniecības Politikas reformas ieviešanā un analizēts turpmākās sadarbības modelis.

"Eiropas Parlamenta deputāts Budžeta jautājumos Ivars Godmanis paskaidroja aprēķinu metodes un iespējamos riskus tiešo maksājumu aspektā, gan Eiropas lauksaimniecības fondā lauksaimniecības attīstībai gan Kohēzijas fondā.  Baltijas valstu tikšanās mērķis bija nosacījumu izrunāšana par sadarbības priekšlikumiem un reālu kopīgo visu trīs Baltijas valstu  darbību, kā rezultātā panākt tiešmaksājumu paaugstinājumu no 2014. gada," stāsta LOSP valdes locekle Aija Balode.

Viņa norāda, ka tikšanās rezultātā tika panākta vienošanās un katrā valstī tika nozīmēts koordinators, lai tiktu nodrošināta informācijas koordinēta apmaiņa. Tāpat tikšanās laikā nolemts, ka līdz 20. janvārim tiks saskaņota kopīgā Baltijas valstu deklarācija, ko 20. janvārī Berlīnē  Zaļās nedēļas ietvaros parakstīs visu Baltijas valstu zemkopības ministri un lauksaimnieku organizācijas.

"Turpmāk Latvijas, Lietuvas un Igaunijas lauksaimnieku organizāciju pārstāvji tiksies regulāri, saskaņos savas darbības un šādā veidā mēs panāksim labākus rezultātus tiešmaksājumu izlīdzināšanai,” uzskata LOSP valdes loceklis Armands Krauze.

"Katrai Baltijas valstij atsevišķi resursi ir mazi, tādēļ divtik liela uzmanība jāpievērš tam, cik efektīvi tie tiek izmantoti. Šīs kopīgās tikšanās laikā panāktā vienošanās ar Lietuvas un Igaunijas lauksaimnieku organizācijām par koordinētu informācijas plūsmu,  konkrētiem katras valsts pārstāvjiem darbam ar Briseli un regulāru tikšanās grafiku ir būtisks solis, lai cīņu par Eiropas Savienības tiešmaksājumiem vērstu mums labvēlīgā virzienā," skaidro Zemnieku saeimas priekšsēdētāja vietniece Maira Dzelzkalēja.

Pēc diskusijām un viedokļu apmaiņas 11 Baltijas lauksaimnieku organizāciju pārstāvji parakstīja Saprašanās memorandu, kas kalpos par pamatu, lai nākamreiz tiktos februārī Igaunijā, un konkrētāk runātu par darāmajiem darbiem, nepieciešamajiem resursiem un diskutētu par KLP pozīciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Paaudzes krāj atšķirīgi

Pēdējos gados Baltijas valstīs privātpersonu veiktie investīciju apjomi ir auguši gan ieguldītāju skaita, gan iemaksāto apjomu ziņā. Investīciju jomā paaudžu izvēlēs gan pastāv būtiskas atšķirības.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses