Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Izlaižot obligācijas, "Aizkraukles banka" piesaista gandrīz 20 miljonus latu

Izlaižot obligācijas, "Aizkraukles banka" piesaistījusi 20 miljonus ASV dolāru (aptuveni desmit miljonus latu) un 12,5 miljonus eiro (aptuveni 8,8 miljonus latu), informēja banka.

Banka bija ierosinājusi divas subordinēto obligāciju emisijas – ASV dolāros un eiro. ASV dolāru laidiena sākotnējais apjoms bija 20 miljoni ASV dolāru, savukārt eiro laidiena apjoms – desmit miljoni eiro. Tā kā pieprasījums pēc eiro obligācijām pārsniedza piedāvājumu, tika pieņemts lēmums to palielināt līdz 12,5 miljoniem eiro, lai apmierinātu visus pieteikumus.

Obligācijas iegādājušās gan fiziskās, gan juridiskās personas. To dzēšanas termiņš ir 2018.gada 1.oktobris.

Kā skaidro banka, obligāciju emisijas mērķis bija piesaistīt bankai subordinētus finanšu resursus. Piesaistītie resursi tiks iekļauti bankas kapitālā, kas attiecīgi palielinās bankas pašu kapitālu un kalpos par pamatu tālākai bankas izaugsmei.
Iegūtie resursi ļaušot bankai arī nākamgad uzturēt kapitāla pietiekamības limitu ievērojami augstāku nekā noteikusi Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK). Proti, bankas kapitāla pietiekamības rādītājs 2008.gada 30.jūnijā bija 11,31%, savukārt FKTK noteiktais minimālais līmenis ir 8%. Aplēses liecina, ka pēc emisijas rezultātā iegūto līdzekļu un 2008.gada pirmā pusgada auditētās peļņas iekļaušanas kapitālā bankas kapitāla pietiekamības rādītājs sasniegs 15,3%.

"Aizkraukles bankas" līdzīpašnieks un valdes priekšsēdētājs Ernests Bernis uzskata, ka obligāciju laidiena rezultāti liecina arī par uzticību Latvijas finanšu sistēmai un tās augsto attīstības līmeni. Viņš piebilst, ka līdzekļus izdevies piesaistīt, neskatoties uz globālās ekonomikas apstākļiem.

Bankas auditētā peļņa pirmajā pusgadā bija 11,8 miljoni latu, bet aktīvu apjoms sasniedza 1,082 miljardus latu.

Galvenie "Aizkraukles bankas" akcionāri ir Oļegs Fiļs – 47,04% akciju, E.Bernis un Nika Berne – 47,04% akciju.  Pēc aktīvu apjoma "Aizkraukles banka" ir septītā lielākā banka Latvijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Eleving Group IPO tuvojas noslēgumam

Otrdien, 8. oktobrī, noslēgsies Latvijā dibinātās finanšu tehnoloģiju uzņēmumu grupas Eleving Group sākotnējais publiskais akciju piedāvājums (IPO). Investori no Baltijas un Vācijas var parakstīties u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses