Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Rimšēvičs: Šī paaudze atstās ļoti smagu nastu nākamajām paaudzēm

«Mēs iegājām krīzē ar 10% (no iekšzemes kopprodukta) ārējā parāda lielumu – šobrīd šis parāds ir gandrīz 50%. Mēs gadā maksājam nepilnus 300 miljonus latu,» norāda Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs, skaidrojot, ka pašreizējā paaudze atstās ļoti smagu nastu nākamajām paaudzēm.

«Runājot par to, vai Latvija ir kaut ko unikālu izdarījusi... Nu varbūt vārds «unikāli» izklausās drusku par pārspīlētu, bet katrā ziņā Latvija ir izdarījusi visu pareizi – tas, kas bija jāizdara krīzes laikā. Latvija ir pārstājusi dzīvot uz nenopelnītu līdzekļu rēķina, Latvija ir pārstājusi palielināt savu ārējo parādu,» atbildot uz jautājumu, kā Latvija ir rīkojusies krīzes laikā, raksta Db.lv, atsaucoties uz LNT raidījumā 900 sekundes Rimšēviča teikto.

Runājot par to, vai Latvijai būs nepieciešama papildus konsolidācija, Latvijas Bankas prezidents saka šādi: «Šobrīd izskatās, ka šīs konsolidācijas bažas arvien samazinās. Proti, situācija kopumā uzlabojās un Latvijas tautsaimniecība ir iegājusi tādā stabilā attīstības fāzē. Ja nebūtu krīze eirozonā, tad, es domāju, mēs šogad piedzīvotu daudz straujāku Latvijas tautsaimniecības izaugsmi.»

Rimšēvičs norāda, ka patlaban Latvijas ekonomikā iespējams kritums šogad netiek prognozēts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Paaudzes krāj atšķirīgi

Pēdējos gados Baltijas valstīs privātpersonu veiktie investīciju apjomi ir auguši gan ieguldītāju skaita, gan iemaksāto apjomu ziņā. Investīciju jomā paaudžu izvēlēs gan pastāv būtiskas atšķirības.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses