Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Gatavi tālākizglītoties

Līdz augusta beigām mācības uzsāks tie nodarbinātie Latvijas iedzīvotāji, kas pieteikušies Valsts izglītības attīstības aģentūras (VIAA) pieaugušo izglītības projekta Nodarbināto personu profesionālās kompetences pilnveide attālināto mācību kārtā.

Šāda attālināto mācību iespēja projektā pieejama pirmo reizi un izpelnījusies lielu atsaucību – mācībām pieteicies 11 181 iedzīvotājs, no kuriem uzņemšanas noteikumiem atbilst 10 780. Daudzi interesenti pieteikušies vairāk nekā vienā izglītības programmā, līdz ar to kopā saņemti 16 967 mācību pieteikumi, bet apstiprināti 16 369, informē VIAA. Pēc dalībnieku pārbaudes noraidīti 598 pieteikumi jeb 401 persona, kas neatbilst vecuma vai nodarbinātības statusa dēļ.

Attālinātās mācību programmas šoreiz piedāvātas 11 tautsaimniecības nozarēs. Vairāk nekā 80% pieaugušo pieteikumu iesniegti mācībām IKT un elektronisko un optisko iekārtu ražošanas nozarē (9438 pieteikumi), mākslas nozares dizaina un radošo industriju sektorā (3151), kā arī transporta un loģistikas nozarē (1239). Vispieprasītākās izrādījušās tādas IKT nozares izglītības programmas kā Biznesa projektu vadīšana ar Agile, Scrum un citiem rīkiem digitālā vidē (488 pieteikumi) un Programmēšanas valodas Python un datorsistēmas (380). Liela iedzīvotāju interese ir arī par dārzkopības nozares izglītības programmu Dārzkopības pamati (351). Attālināto mācību kārtā pieaugušie pirmo reizi studiju kursus vai studiju moduļus varēs apgūt arī koledžā vai augstskolā, un vislielāko pieteikumu skaitu ir saņēmusi Biznesa augstskola Turība (3082 iedzīvotāju pieteikumi 33 izglītības programmās) un RTU (2229 iedzīvotāju pieteikumi 17 izglītības programmās). 

Patlaban tiek komplektētas šo attālināto mācību grupas un slēgti mācību līgumi. Mācībām jāsākas līdz 31. augustam. Savukārt jau augusta beigās un septembrī gaidāma nākamā pieteikšanās mācībām pieaugušo izglītības programmās – šoreiz ierastajā klātienes formātā. Interesenti aicināti sekot līdzi informācijai vietnē  www.macibaspieaugusajiem.lv un VIAA kontos Facebook, Twitter vai Draugiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kad klasiskā reklāma nav variants, jādomā radoši

Dzīvojot dinamiskās konkurences apstākļos, kur auditorijas uzmanība ir augstvērtīga deficīta prece, par kuru notiek nepārtraukta cīņa, uzņēmumiem un to zīmoliem ir vitāli svarīgi prast izcelties ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses