Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte
Biznesa inkubatori aicina ideju autorus un jaunos uzņēmējus

Kā izaudzēt vienradzi

1. martā Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) uzsāka kampaņu Izaudzē savu vienradzi!, kurā informēs par pēdējo lielo uzņemšanu biznesa inkubatoru programmās šajā pavasarī. Līdz pat 22. martam interesenti var pieteikties LIAA pirmsinkubācijas un inkubācijas programmām savu biznesa ideju un jau esošas uzņēmējdarbības attīstīšanai lielākajā kopstrādes un jauno uzņēmumu kopienā Latvijā.

Inkubācijas programmā aicināti pieteikties tie uzņēmumi, kuri jau ir izstrādājuši savu produktu vai pakalpojumu un uzsākuši to īstenošanu. Inkubācijas programma piemērota uzņēmumiem, kas reģistrēti Latvijas komercreģistrā ne ilgāk par trim gadiem. Kā skaidro LIAA, inkubācijas dalībnieku un biznesa inkubatora kopīgais uzdevums ir attīstīt produktus un pakalpojumus, kā arī palielināt inkubācijas dalībnieku resursus un zināšanas, lai nākotnē tie kļūtu par globāli konkurētspējīgiem un eksportējošiem uzņēmumiem. Inkubatoru programmā uzņēmējiem tiek piedāvāts ne tikai finansiāls atbalsts iekārtu, izejvielu un dažādu pakalpojumu iegādei, bet arī profesionāļu konsultācijas, mentorings un piekļuve visai LIAA inkubatoru dalībnieku kopienai, kurā iespējams iegūt vērtīgus kontaktus un pieredzē balstītus padomus no līdzīgi domājošajiem, skaidro Valmieras biznesa inkubators vadītājs Jurģis Priedītis.

Savukārt pirmsinkubācijas programma piemērota ideju autoriem, kuri vēl ir tikai ceļā uz savu produktu vai pakalpojumu. Pretendentam jābūt biznesa idejai, vēlmei mācīties un piedalīties tiešsaistes apmācībās sešu mēnešu garumā. Kopā ar pārējiem pirmsinkubācijas programmas dalībniekiem idejas autors mācās praksē pārbaudīt savas biznesa ieceres dzīvotspēju, kā arī iegūt atgriezenisko saiti no citiem dalībniekiem un uzņēmējiem no biznesa inkubatoru kopienas.

Šopavasar pieejams arī kāds jaunievedums. Uzsākt tiešsaistes pirmsinkubācijas programmu savas biznesa idejas attīstīšanai LIAA pirmo reizi piedāvā 100 Latvijas valstspiederīgajiem no ārzemēm. Tāpat 10 ārpus Latvijas esošiem jaunajiem uzņēmējiem būs iespēja attīstīt savu biznesu, produktu vai pakalpojumu, izmantojot tiešsaistes LIAA inkubācijas programmu un uzsākot ceļu uz globāli konkurētspējīgu un eksportējošu uzņēmējdarbību, ko īstenot Latvijā.

"Šajā pavasarī LIAA plāno atbalstīt vismaz 200 jaunu ideju un jauno uzņēmumu, kuri pieteiksies biznesa inkubatoru programmām. Programmas ir paredzētas visiem Latvijas valstspiederīgajiem gan Latvijā, gan ārzemēs. Šīs programmas līdz šim sniegušas atbalstu jau 1910 ideju autoriem un 750 jaundibinātiem komersantiem. Ar nepacietību gaidām jaunos programmu dalībniekus," saka LIAA direktors Kaspars Rožkalns.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Brauc pie kaimiņiem

Mūsu valstī tūrisma industrija atgūstas lēnāk nekā Igaunijā.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses