Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Ko var iesākt ar to, ko māca skolā

Jau divus gadus uzņēmumi un iestādes nodibinājuma Iespējamā misija projektā Dzīvei gatavs veido skolēniem lekcijas, tiešsaistes nodarbības vai ekskursijas. Arī šogad, tuvojoties 1. septembrim, projekts aicina uzņēmumus iesaistīties šajā iniciatīvā, tā palīdzot skolēniem rast priekšstatu par to, kā dažādās profesijās tiek praktiski izmantotas skolā apgūstamās zināšanas.

Līdz šim jau vairāk nekā 280 pārstāvju no 30 dažādu nozaru uzņēmumiem un iestādēm jau ir uzrunājuši vairāk nekā 53 000 skolēnu no vairāk nekā 560 izglītības iestādēm. Skolu programma Dzīvei gatavs ir pieejama bez maksas visās Latvijas skolās, kas īsteno vispārējās un speciālās pamatizglītības, vispārējās vidējās izglītības, profesionālās pamatizglītības un profesionālās vidējās izglītības programmas.

Dzīvei gatavs vadītāja Lāsma Mencendorfa stāsta, ka pagājušais mācību gads pandēmijas dēļ nesa lielus izaicinājumus, bet vienlaikus arī radošas idejas no programmas dalībnieku puses. Pateicoties tām, skolēni varēja apmeklēt atklātās tiešsaistes stundas Facebook, tematisko ciklu nodarbības, dažādu profesiju pārstāvju lekcijas, tika radīti mācību materiāli jaunāko klašu skolēniem. Savukārt uzņēmumi un iestādes kā savus ieguvumus uzsver iespēju sniegt ieguldījumu mūsdienīgā izglītībā un līdz ar to nākotnes sabiedrības attīstībā, atbalstīt skolotājus, kā arī popularizēt sevi, savu nozari un piesaistīt nākotnes darbiniekus, veicināt esošo darbinieku izaugsmi.

Lai pievienotos projektam, jāsazinās ar L. Mencendorfu, rakstot e-pastu uz [email protected] vai zvanot pa tālruni 20252324. Sīkāk – www.dziveigatavs.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses