Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ūdens nonākšanai biržā trūkst pragmatisma

Finanšu tirgus evolūcija, tajā parādoties aizvien jauniem ieguldījumu instrumentiem, planētas iedzīvotāju skaita pieaugums un līdz ar to aizvien lielāks ūdens resursu patēriņš, globālās klimata pārmaiņas un pārtuksnešošanās, kā arī vienkārša alkatība jau kādu laiku raisa viedokli par ūdens kontraktu tirdzniecību biržā, līdzīgi kā tas ir ar citiem izejvielu resursiem – naftu, industriālajiem metāliem vai lauksaimniecības kultūrām. Tiesa, līdzās iespējai kādam nopelnīt nedrīkst aizmirst par potenciālajiem konfliktiem, bēgļu plūsmām un pieaugošu inflāciju.

Top komentāri

ļuļa
ļ
jebkuras runas par ūdens tirgošanu biržā ir noziegums. ūdens ir cilvēktiesības, tieši tāpat kā gaiss. gaisu arī biržā tirgosim?
lasītājs
l
Man liekas, ka neviens tirgus ekonomikas aizstāvis nedomā nopietni, ka visam jābūt nopērkamam. Ūdens un gaiss noteikti ir vienas no lietām, kuras nedrīkst laist tirgū. Valstij ir jānodrošina tas.
Jānis
J
Iedomājieties tikai - nopietni cilvēki ūdeni pirks un pārdos biržā par dārgu naudu, bet kaut kādi pāķi, kuriem ūdens līst uz galvas pilnīgi par brīvu, šo preci uzkrās un izmantos, nemaksājot ne centa. Kura biznesmeņa un viņu apkalpojoša politiķa sirsniņa kaut ko tādu spēs izturēt!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pasts jāinformē apsaimniekotājam

Gan Rīgā, gan citur Latvijā daudzdzīvokļu māju pastkastītes mēdz atrasties kāpņu telpā, kuras ārdurvis ir aprīkotas ar kodu. Reizēm gadās, ka šī koda nezināšana kļūst par šķērsli pasta piegādei.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses