Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

24. un 26. aprīlī Uzņēmēja Dienā lasiet

24. un 26. aprīlī Uzņēmēja Dienā lasiet:

Iespējama jauna virsotne

Lai arī pasaules politiskais fons vēsta par nedrošības palielināšanos, globālās ekonomikas izaugsmes tempu pieaugums šogad ļāvis pasaules finanšu epicentram Volstrītai nokļūt jaunā, vēsturiski visaugstākajā cenu punktā.

Mērķis ir pārstrādāt vairāk papīra iepakojuma

Ja būtu zinājis, ka 2017. gadā būs tāda konkurence, kāda ir pašlaik, būtu sācis sirmot jau sen, saka uzņēmuma SIA V.L.T. ražošanas vadītājs Normunds Dzērve un arī uzsver: "Tas, ko šodien saucam par brāķi, 2014. gadā – līdz pat 2016. gadam – vēl nonāca pie klienta. Tagad prasības pret kvalitāti ir ārkārtīgi augstas, neviens vairs nepieņem attaisnojumus. Izaicinājumi ir ārkārtīgi lieli."

Zelta vilinājums kļuvis vēl spožāks

Patlaban preču biržās augusi investoru interese par zelta iegādi. Dzeltenais metāls, kuram pēdējā piecgade cenu izmaiņu jomā nav bijusi veiksmīga, drīzāk otrādi, kopš pērnā gada beigām piedzīvojis apmēram 12% vērtu cenas kāpumu, nesen atrodoties nedaudz zem 1300 ASV dolāru atzīmes par Trojas unci.

Iespēja realizēt uzņēmēja gēnu

Sabiedrībā joprojām diezgan plaši izplatīts viedoklis, ka cilvēkiem Latvijā trūkstot uzņēmēja gēna. Viņi mēdz būt labi algota darba strādnieki, menedžeri, zemkopji, juristi, mākslinieki, mūziķi un tamlīdzīgi, bet neesot vēlmes uzņemties atbildību, riskēt un dibināt savu uzņēmumu. Taču Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras pieredze, sākot attīstīt biznesa inkubatorus un strādājot ar jaunajiem uzņēmējiem, šādu pieņēmumu apgāž. To secinājis Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktors Andris Ozols.

Nodokļu reformas vērienīgie mērogi

Nodokļu reformas mērķis nav tikai mainīt dažas nodokļu likmes, bet gan pavērst pozitīvā virzienā uzņēmumu un kopumā visas sabiedrības nodokļu maksāšanas paradumus. Šīs reformas rezultātā arī iecerēts pārveidot nodokļu sistēmu tā, lai šī sistēma vairs nebūtu kā bedrains ceļš ar daudzām, grūti izprotamām, pat pretēji interpretējamām ceļazīmēm, bet gan gluda šoseja ar dažām, nepārprotami skaidrām norādēm, uzsver Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektore Līga Meņģelsone.
 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses