Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Rimšēvičs: Šodien neviens vēl nevar pateikt, vai būs otrs recesijas vilnis

Šodien neviens vēl nevar pateikt, vai globālo ekonomiku sagaida otrs recesijas vilnis, ceturtdien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu atzina Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs.

Viņš skaidroja, ka recesijas atkārtošanās būs atkarīga no virknes notikumu, tostarp arī valstu līderu lēmumiem, lai iegrožotu parādu krīzi, stabilizētu banku un finanšu sistēmas.

Viņš uzsvēra, ka tie ir smagi lēmumi un to pieņemšana būs atkarīga no tā, vai valstu vadītājiem izdosies pārliecināt parlamentus par to nepieciešamību.

Jautāts, kā Latvija var sagatavoties sliktākajam scenārijam, Rimšēvičs norādīja, ka, pirmkārt, Latvijai jāsakārto savas publiskās finanses, tuvākajos gados virzoties uz bezdeficīta budžetu. Tāpat jāstrādā pie parāda samazināšanas un arī jāietur skaidra pozīcija, ka Latvija turpinās iet stabilizācijas ceļu un neatkāpsies no iesāktā.

Ar Bērziņu ceturtdien pārrunātas aktuālākās norises pasaules, eirozonas un Latvijas ekonomikā. Pēc Rimšēviča sacītā, pirmā iepazīšanās tikšanās bija vairāk informatīva un detalizēti netika pārrunāti jautājumi, kas attiecas uz nākamā gada budžeta konsolidāciju un tai veicamajiem pasākumiem.

Prezidenta dienaskārtībā atvēlēto 45 minūšu vietā saruna, kurā piedalījās arī Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents Juris Ekmanis, ieilga par stundu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses