Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Diena ceļo padomi: Ja rezervācijai vēlas pievienot biļeti arī bērnam

Kā rīkoties, ja biļetes rezervācija pieaugušajam jau veikta, bet ceļojumā tomēr dosies arī bērns? Katrā aviokompānijā ir izstrādāti savi noteikumi.

Piemēram, kā Diena Ceļo norāda Latvijas lidsabiedrībā airBaltic, ja klients vēlas pievienot esošajai rezervācijai bērnu līdz divu gadu vecumam, ir jāsazinās ar airBaltic zvanu centru, lai atsevišķi aprēķinātu cenu zīdaiņa biļetei un pēc apmaksas pievienotu viņu jau esošajai rezervācijai.

Citā situācijā – ja vēlas iegādāties biļeti arī bērniņam, kurš vēl nav piedzimis un tāpēc nav zināmi viņa personas dati, klients var iepriekš iegādāties zīdaiņa biļeti ar vārdu, aptuveno dzimšanas datumu un pēc bērna piedzimšanas, sazinoties ar aviokompānijas klientu apkalpošanas centru, veikt nepieciešamās izmaiņas bez papildu maksas. 

Ja bērns ir divus līdz 11 gadu vecs (ieskaitot), ir jāiegādājas jauna bērna biļete (sazinoties ar airBaltic zvanu centru). Tas nepieciešams, lai uzņēmuma darbinieki manuāli varētu pievienot bērna rezervācijai atzīmi, ka bērns lido kopā ar pieaugušo, kuram ir cits rezervācijas numurs. Jāņem vērā, ka ar atsevišķu bērna rezervāciju nevar veikt tiešsaistes reģistrāciju mājaslapā uz plānoto lidojumu. Tāpēc piecas dienas pirms lidojuma ieteicams veikt tiešsaistes reģistrāciju uz lidojumu pieaugušajam, pēc tam sazināties ar zvanu centru, lai bērnam bez maksas atrastu tuvāko sēdvietu blakus pieaugušajam.

Ja ir iegādāta Basic jeb pamata klases biļete, un klients vēlas būt drošs, ka vietas ir garantētas blakus, tad lūdzam atsevišķi visiem pasažieriem iegādāties pakalpojumu Sēdvietas rezervācija airBaltic mājaslapā.

Attiecīgās izmaiņas un papildpakalpojumi attiecas tikai uz airBaltic izpildītajiem lidojumiem. Ja lidojumu izpilda sadarbības partneris, katrs gadījums ir jāizskata individuāli, informējot airBaltic zvanu centru.

 

Citi vērtīgi ceļošanas padomi un ne tikai - www.diena.lv/dienacelo.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ko nogaršot Pjemontā?

Šis Itālijas ziemeļrietumu nostūris arvien tiek slavināts kā izcils gardēžu galamērķis. Pjemonta ir paradīze labas garšas meklētājiem. Tieši tur, Bra pilsētā, nobāzējusies Slow food mītne un atrod...

Vides Diena

Vairāk Vides Diena


Tūrisms

Vairāk Tūrisms


Ceļošana

Vairāk Ceļošana


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena