Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Apdrošinātāji: Pēkšņa saslimšana visbiežāk pārsteidz eksotiskajās un dienvidu valstīs

Pēdējo divu mēnešu laikā Latvijas iedzīvotāji visbiežāk izvēlējušies ceļojumus uz Eiropas valstīm, taču divas trešdaļas no pieteiktajām atlīdzībām par dažādu slimību ārstēšanu saņemtas no ceļotajiem, kuri apmeklējuši eksotiskās zemes vai dienvidu valstis, liecina If Apdrošināšana apkopotie dati par ceļojumu galamērķiem un pieteiktajām atlīdzībām.

Ziemas mēnešos tieši decembrī un janvārī Latvijas iedzīvotāji biežāk dodas ārpus valsts robežām. Decembra nogalē tiek izmantota iespēja apmeklēt Ziemassvētku tirdziņus, savukārt janvārī palielinās ne tikai komandējumos braucošo iedzīvotāju īpatsvars, bet vairāk iedzīvotāju dodas arī slēpot vai iepirkties.

Decembrī un janvārī gandrīz 90% ceļojuma apdrošināšanas polišu īpašnieku kā galamērķi norādījuši Vāciju, Itāliju vai Austriju. Taču zīmīgi, ka lielākais pieteikto atlīdzību skaits nav saņemts no iedzīvotājiem, kas devušies komandējumos, uz ziemassvētku tirdziņiem vai izpārdošanām, bet gan no tiem polišu īpašniekiem, kas apmeklējuši eksotiskas valstis - tādas kā Malaizija, Indija, Maroka, Brazīlija, Austrālija un citas.

Ziemas mēnešos eksotiskās valstis ir populārs tūristu ceļojumu galamērķis tiem, kas vēlas atpūsties baudot lielisku klimatu un skaistu dabu. Taču tieši krasā laika apstākļu maiņa, no Latvijas ziemas nokļūstot valstīs, kur gaisa temperatūra atšķiras par 40 un vairāk grādiem pēc Celsija, ir par iemeslu negaidītai saslimšanai ceļojuma laikā. If Apdrošināšanas klienti lūguši kompensēt izdevumus, kas radušies, meklējot mediķu palīdzību saaukstēšanās, angīnas, drudža, augstas temperatūras, ausu un kakla iekaisumu dēļ.

"Plānojot savus ceļojumus, cilvēki bieži vien maldīgi domā, ka siltākā klimatā saslimšana nedraud. Taču patiesībā gada tumšajos mēnešos novājinātā imunitāte liek sevi manīt tieši krasu gaisa temperatūru svārstību dēļ. 14% no pēdējos mēnešos klientiem kompensētajām atlīdzībām bija par saaukstēšanās, augstas temperatūras un drudža ārstēšanu Indijā, Marokā, Austrālijā, Taizemē un citviet, 8% - par angīnas ārstēšanu Malaizijā, Spānijā un Turcijā, vēl 7% - par bronhītu ārstēšanu Taizemē, Spānijā, Ēģiptē un citās valstīs," norādīja If Apdrošināšana Personu atlīdzības grupas vadītāja Ilma Svekre.

Iedzīvotāji nereti nav informēti, kādos gadījumos medicīnisko palīdzību nodrošinās EVAK karte, bet kādos nepieciešama ceļojumu apdrošināšana. EVAK karte nodrošina nepieciešamās vai neatliekamās medicīniskās veselības aprūpes pakalpojumu saņemšanu tādā pašā apjomā, kādā tā tiek nodrošināta attiecīgās valsts pilsoņiem ES un Eiropas Ekonomiskās zonas ietvaros. Savukārt, dodoties uz tādu populāru atpūtas braucienu galamērķi kā Turcija vai uz jebkuru citu valsti ārpus Eiropas Savienības robežām, EVAK karte nebūs derīga un personiskās drošības labad ieteicams iegādāties ceļojumu apdrošināšanas polisi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ko atvest ciemkukulī no Umbrijas

Umbrijas auglīgie ozolkoku meži, kristāldzidrie strauti un auglīgā zeme dāvā daudzas delikateses. Tāpēc tikpat daudz gardumu, ko nobaudīt uz vietas, no Umbrijas var atvest arī mājās.

Vides Diena

Vairāk Vides Diena


Tūrisms

Vairāk Tūrisms


Ceļošana

Vairāk Ceļošana


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena