Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Aicina skolēnus doties rudens ekskursijās uz Valmieru

Sākoties jaunajam mācību gadam, Valmieras Tūrisma informācijas centrs ir sagatavojis rudens piedāvājumu skolēniem, aicinot klašu kolektīvus ar skolotājiem viesoties Valmieras pusē. Piedāvājums noderēs arī plānojot rudenīgus ģimenes izbraukumus.

Vēstures mīļotājiem un zinātkārajiem skolēniem tiek piedāvātas aizraujošas un izglītojošas programmas Valmieras muzejā, kuru laikā iespējams uzzināt, kā top maize vai kā skan senie instrumenti. Tāpat iespējams apgleznot audumu vai pašiem izliet vaska sveci. Interesanta apskates vieta ir arī Valmieras vecpilsēta, kur atrodas Livonijas ordeņa pilsdrupas un otra senākā aptieka Latvijā, savukārt lielisku Valmieras panorāmu iespējams baudīt, uzkāpjot Sv. Sīmaņa baznīcas tornī.

Iepazīties ar aizkulišu pasauli aicina Valmieras Drāmas teātris, piedāvājot izstaigāt teātra telpas un rodot iespēju ielūkoties pazīstamu aktieru grimētavā. Savukārt kino cienītājiem ir lielisks piedāvājums visai klasei - pasūtīt tieši sev tīkamo kino seansu kinoteātrī "Gaisma".

BMX sporta līdzjutējiem piedāvājumā BMX Slavas zāles apmeklējums, kur atpūtas kompleksa "Avoti" saimnieki izrādīs Māra Štromberga Olimpisko divriteni un iegūtās trofejas, kā arī citas, ar šo sporta veidu saistītas lietas. Turpat iespējams uzspēlēt minigolfu, iziet labirintu taku "Koka skola", kā arī risināt atjautības uzdevumus. Klases drosminiekiem patiks atrakcija "Sienāzis". Savukārt saliedēt kolektīvu sola sporta taka "Olimpiāde", kur komandas var izbaudīt improvizētas olimpiskās disciplīnas. Nobeigumā visi draudzīgi turpat pie ugunskura var pārspriest dienā piedzīvoto.

Dabas mīļotājiem noteikti jāapmeklē Kocēnu novadā esošais Sietiņiezis, kas ir lielākais baltā smilšakmens atsegums Baltijā, un kas atrodas Gaujas Nacionālā parka teritorijā. Turpat pieejamas arī piknika vietas.

Eksotiskus putnus savukārt piedāvā apskatīt zemnieku saimniecība "Vildēni", kur apskatei pieejami Ziemeļāfrikas strausi. Sētā mitinās arī citi dzīvnieki - kazas, Šetlandes poniji un citi.

Īpaši garda būs pašcepta pica itāļu stilā - piemājas saimniecība "Vīnkalni" piedāvā zem klajas debess, īstā krāsnī izcept pašam savu picu, turklāt veidot to atbilstoši savai garšas izjūtai. Toties turpat kaimiņos atrodas vareni augļu dārzi - "Svitku" saimnieki noorganizēs degustāciju tieši uz lauka.

Tiem, kas laiku grib pavadīt sportiskā garā, piedāvājam iznomāt hokeja laukumu Vidzemes Olimpiskajā centrā, lai visa klase kopā varētu paslidot vai izjādes ar zirgiem Kocēnu vai Burtnieku zirgaudzētavās.

Bet īpašu interesi parasti skolēniem raisa ekskursijas Valmieras veiksmīgākajos uzņēmumos. Tur pieredzi un veiksmes stāstus klausīties ik gadu dodas skolēni no tuvākām un tālākām vietām. Ar interesi "Valmieras Ūdenī" tiek uzklausīti stāsti par to, kā tiek gatavots dzeramais ūdens, kā noris notekūdeņu attīrīšanas process. SIA "ZAAO" savukārt pastāstīs, kur likt atkritumus, un kāpēc tie vispār jāšķiro. Bet Valmieras Biznesa un inovāciju inkubators labprāt izrādīs savas biroja un ražošanas ēkas, kā arī noorganizēs tikšanos ar uzņēmējiem, kas savu ideju attīstījuši tieši inkubatorā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Vides Diena

Vairāk Vides Diena


Tūrisms

Vairāk Tūrisms


Ceļošana

Vairāk Ceļošana


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena