Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Atklāj bioloģiskās pārtikas kampaņu BioLoģiski!

Bioloģiskās lauksaimniecības nozare Latvijā sāka veidoties Atmodas laikā, strauji attīstījās pēc iestāšanās Eiropas Savienībā un tagad piedzīvo pastāvīgu izaugsmi. 2013. gadā Latvijā bija gandrīz 3 500 bioloģiski sertificētu saimniecību, 11% visas lauksaimniecībā izmantojamās zemes ir bioloģiski sertificēta, un strauji pieaug bioloģiskās pārstrādes uzņēmumu skaits.
Šobrīd 22% Latvijas iedzīvotāju atzīst: ja ir tāda iespēja, viņi labprāt iegādājas bioloģiskos vai ekoproduktus. Visbiežāk bioloģisko pārtiku iegādājas sievietes, kurām ir bērni, vecumā virs 30 gadiem. Galvenie šķēršļi bioloģiskās pārtikas iegādei – šaubas, vai tas, ko pārdod, patiešām ir bioloģiska pārtika, kā arī bioloģiskās pārtikas cenas atšķirība un pieejamība.
Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs norāda: “Bioloģiski audzēto lauksaimniecības un pārtikas produktu izmantošana iedzīvotāju ikdienas uzturā gan Latvijā, gan pasaulē gūst arvien lielāku piekrišanu. Mūsu valstī ir labi priekšnosacījumi bioloģiskās produkcijas audzēšanai un ražošanai, jo Latvijā ir nesagandēta daba un nepiesārņotas augsnes. Turklāt arī jaunajā Lauku attīstības programmā Zemkopības ministrija ir paredzējusi atbalstu bioloģiskajām saimniecībām.” Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācijas īstenotā kampaņa “BioLoģiski!” ilgs divus gadus un ar dažādām aktivitātēm skaidros Latvijas iedzīvotājiem, kas ir bioloģiskā pārtika, kā to pazīt, kā notiek tās sertificēšana. Kampaņa palīdzēs patērētājiem atrast, kur iegādāties bioloģisko pārtiku, kā arī iepazīstinās ar audzētājiem un ražotājiem. Kampaņas ietvaros notiks aktīva komunikācija sociālajos tīklos, tiks veidots televīzijas orģinālraidījums, tiks īstenota sadarbība ar Latvijas skolām. Tāpat notiks kampaņas ekspozīcijas tūre pa pilsētu svētkiem, degustācijas lielveikalos, kā arī reklāmas kampaņas internetā un televīzijā. Kampaņas mērķis ir palielināt bioloģiskās lauksaimniecības marķējuma – ekolapiņas –atpazīstamību un iedzīvotāju informētības līmeni par bioloģisko pārtiku, un līdz ar to – bioloģiskās pārtikas patēriņu Latvijā.
“Bioloģiskā lauksaimniecība Latvijā iekustējās lēni, attīstījās pamazām, taču nu jau var teikt, ka tā kļūst par nozīmīgu Latvijas iezīmi, tāpat to arvien vairāk pazīst un novērtē patērētāji, turklāt tagad bioloģiskā pārtika ir pieejama arī lielveikalos.
Kampaņa “BioLoģiski!” aicina Latvijas iedzīvotājus, kuri vēl nelieto bioloģisko pārtiku, sākt ar to, ka savā ikdienas pārtikas grozā vismaz vienu produktu nomainīt uz bioloģiski sertificētu, un darīt to regulāri. "Tīras pārtikas lietošana ir ieguvums katram, turklāt bioloģiskā pārtika palīdz samazināt vides piesārņojumu, jo augsnē, gaisā un ūdeņos nenokļūst ķimikālijas. Bioloģiskā pārtika – tas ir loģiski,” saka Gustavs Norkārklis, Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācijas vadītājs. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Vides Diena

Vairāk Vides Diena


Tūrisms

Vairāk Tūrisms


Ceļošana

Vairāk Ceļošana


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena