Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Viesatas upes dabas taka

Viesatas dabas taka nav visiem zināms un populārs maršruts, bet droši var teikt, ka gleznainu ainavu un pārgājienu mīļotājiem tā būs īsta pērle, kuras skaistumu izbaudīt. Ja tīk mazliet mežonīgas un neiestaigātas takas, te varētu būt nedaudz garlaicīgi, jo taka ir labiekārtota – vairākās vietās visā tās garumā ir soliņi, kur atpūsties sagurušajiem gājējiem, un tie izvietoti punktos, no kuriem paveras skaistākie skati uz Viesatas upes līkločiem, bet vairākās vietās iekārtotas ugunskura vietas, kur atradīsiet arī sausu malku, grilu un galdiņus.

Taka atrodas dažus kilometrus no Tukuma – Irlavas pagastā un ir astoņus ar pusi kilometrus gara tās garākajā posmā ar īsāko atgriešanās ceļu, kas marķēts ar sarkanu un ved vistuvāk upītes krastiem, tādēļ ir stāva un līkumaina. Īsākais un vieglākais ceļš iezīmēts ar dzeltenu, atgriešanās ceļš – ar zaļu. Maršruts ir lokveida. Kopumā jārēķinās ar laiku iešanai ap 3–4 stundām, neskaitot ainavu baudīšanai un atpūtai atvēlētos brīžus.

Ejot pa taku, siltā laikā manīsiet ne tikai putnus, kukaiņus un meža augus, bet redzēsiet arī daudz un dažādus interesantus apskates objektus – kopā saaugušus, īpatnējus kokus, vairāku simtu gadu vecas priedes, iežu atsegumus no smiltīm, māliem un oļiem, avotiņu, cūku vannas, kā arī iespaidīgo lielo Spuņņakmeni takas tālākajā punktā. 

Mēs šo maršrutu izstaigājām sniegotā februāra dienā, kad gaisa temperatūra bija nokritusi līdz -14 grādiem, bet saule lutināja ar gaismu un sniegs kraukšķēja zem kājām. Pārgājienā devāmies ar nepilnus divus gadus vecu mazuli ragaviņās, vietām gan mazo dabā gājēju un viņa ekipējumu nācās nest, pārvarot stāvākus takas posmus un kāpnītes, taču kopumā maršrutu iziet nebija problēmu.

Agrā pavasarī, kad pa dienu sniegi kūst, lāstekas pil, bet naktī atkal termometra stabiņš nokrīt zem nulles, takas stāvākie posmi varētu būt sarežģītāk izstaigājami, jo kļūs ļoti slideni. Manuprāt, labākais brīdis šīs ainavas baudīšanai ir pumpuru plaukšanas laiks, kad lapu vēl nav un tās neaizsedz skaistos skatus, taču viss ir tinies maigā, trauslā zaļumā, zied vizbulītes un citas puķes un apkārt skan putnu balsu koncerts. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ko nogaršot Pjemontā?

Šis Itālijas ziemeļrietumu nostūris arvien tiek slavināts kā izcils gardēžu galamērķis. Pjemonta ir paradīze labas garšas meklētājiem. Tieši tur, Bra pilsētā, nobāzējusies Slow food mītne un atrod...

Vides Diena

Vairāk Vides Diena


Tūrisms

Vairāk Tūrisms


Ceļošana

Vairāk Ceļošana


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena