Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Šauļi no augšas – no renesanses torņiem līdz saules apspīdētām virsotnēm

Pilsēta acu līmenī – tā ir ikdiena. Bieži, nodūruši acis, tā arī pārvietojamies. Reti kad paceļam galvas, lai paskatītos, kādā krāsā debesis, vai redzētu, cik skaisti debesīs gaisā baloni. Pilsētas no augšas izskatās pavisam citādi. Un nav nemaz svarīgi, no kādā augstuma skatīsieties uz cilvēciņiem, kas kustas pa ietvēm tur, apakšā. Plašie horizonti, kas paveras no augšas, spēj savaldzināt jebkurā gada laikā. Aicinām par pilsētas panorāmu priecāties šovasar Šauļos!

Salduves pilskalns varbūt nav pati augstākā vieta pilsētā, bet te ir labākā vieta, kur sagaidīt pirmos saules starus. Pilsētas abiturienti, atsveicinoties no skolas, šeit sagaida sauli. Tā ir simboliska jaunas dzīves satikšana. Ziemā no kalna jauki laisties ar ragaviņām, bet gada siltajā laikā rīkot piknikus un priecāties par dabu.

Katedrāles tornis piedāvā sezonas intriģējošāko jaunumu. Beidzot pilsētu var aplūkot no 70 metru augstā torņa. Pa ceļam uz torņa virsotni ir lieli zvani un jaunuzstādītais kariljons. Skats no augšas – tiešām neatkārtojams. Uz visām četrām debess pusēm Šauļi izskatās labi. Taisni ceļi, ezers, zaļās platības un pilsētas skudru pūznis – gluži kā uz delnas. Tornī gan var doties tikai kopā ar gidu.

Augšāmcelšanās laukuma siena bieži atvēlēta izstādēm. Uzkāpjot uz ēkas terases, paveras skaists skats uz laukumu. Sajūta tāda, ka esat VIP ložā un vērojat kustību laukumā gluži kā mini izrādi.

Fotogrāfijas muzejs ir ne tikai laba vieta izstādēm un fotogrāfijas nodarbību Meka, bet arī vieta, kur uz jumta ierīkotā terase dāvā neatkārtojamas atmiņas par gājēju bulvāri. Tieši par bulvāri, jo terase taču atrodas pašā bulvāra centrā, tāpēc var redzēt gājēju ielas abas daļas un skaitīt garāmgājējus. Šī terase tieši radīta pasākumiem. Bet vasarā uz jumta to tiešām netrūkst!

Saules terase visaktuālākā ir vasarā. Šeit ir liels bērnu rotaļlaukums, puķu sienas fotosesijām un vietas, kur ieturēt gardas maltītes. Uz terases vairākus gadus tiek mēģināts uzstādīt neparastu rekordu – visvairāk velosipēdu un jumta! Maija beigās atkal tika mēģināts uzlabot rekordu. Vasarā uz terases notiek arī koncerti. Kas var būt labāks par labu mūziku siltā vasaras vakarā?

Gaisa balons – tikai pēc iepriekšējas saskaņošanas un labvēlīgos laika apstākļos. No otras puses, lai iegūtu unikālas fotogrāfijas no liela augstuma, var arī pacensties. Šauļos lidojumus izpilda pat vairākas kompānijas, tāpēc šos pasākumus noteikti var saskaņot. Kā stāsta tie, kas ir lidojuši, ainavas tiešām ir brīnišķīgas – visu ceļu līdzenais Rēkīvas ezera spogulis, bet pati garākā – Tilzītes (Tilžės) iela – kā līnija sadala pilsētu divās daļās.

Ko tad izvēlējāties jūs? Lidosiet? Kāpsiet? Vai vienkārši paliksiet uz zemes un ar skaudību skatīsieties uz tiem, kas papūlējās un uzkāpa?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ko nogaršot Pjemontā?

Šis Itālijas ziemeļrietumu nostūris arvien tiek slavināts kā izcils gardēžu galamērķis. Pjemonta ir paradīze labas garšas meklētājiem. Tieši tur, Bra pilsētā, nobāzējusies Slow food mītne un atrod...

Vides Diena

Vairāk Vides Diena


Tūrisms

Vairāk Tūrisms


Ceļošana

Vairāk Ceļošana


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena