Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Korupcijas pazīmju buķete Pavļuta iepirkumos

Ekspertu atzīta nelietderība, iepirkuma politizācija, steiga, atvieglota iepirkuma procedūra, aizdomīgi uzvarētāji – pilna buķete ar korupcijas pazīmēm. Zem kovidlaika revolucionārajiem lozungiem, ka "dzimtene liesmās", caur A/P pārraudzīto Veselības un Aizsardzības ministriju aparātiem jau gadu tempā tiek bīdīti tādi miljonu iepirkumi, kādi miera laikos nebūtu iedomājami.

Medijiem un sabiedrībai trūkst drosmes un, būsim objektīvi, arī kompetences orientēties un apšaubīt ļoti specifisku iepirkumu lietderību, kas saistīti ar epidemioloģisko drošību, cilvēku veselību un potenciāli arī ar dzīvību glābšanu. Tas viss kalpo par attaisnojumu un piesegu. Cita lieta, ka sākotnējais aizbildinājums par krīzes situāciju, deficītu, bezizejas stāvokli un to, ka visu valstu valdības pieļauj kļūdas ar Covid-19 krīzes pārvaldību, īsti vairs nav attaisnojums. 

Krīzes vadības padomes sekretariāta vadītāja pienākumu izpildītājs jeb valdības galvenais koordinējošais padomdevējs krīzes vadībā (pat ja netiek uzklausīts) Kaspars Druvaskalns jau septembrī atklāti teica, ka paštestu projekts atgādina valsts apmaksātu radiācijas dozimetru iepirkšanu Černobiļā – jā, tie pateiks, ka visapkārt ir radiācija, bet nekādi no tās nepasargās. Ārkārtīgi izteiksmīga otrdien pēc valdības sēdes, kurā apšaubāmo projektu tomēr izdevās izbīdīt, bija mizanscēna, kad pēc infektologa Jurija Perevoščikova ārkārtīgi neitrālā, bet kategoriskā paskaidrojuma, ka šie testi neko pozitīvu epidemioloģiskajai drošībai nedos, veselības ministrs Daniels Pavļuts (A/P), ieslēdzis maksimāli atsvešinātāko no visiem saviem arogances toņiem, no komentāriem atteicās. To pašu vēl skarbāk trešdienas vakarā TV3 ziņās paziņoja Uga Dumpis.

Kad viens premjers reiz pirms 16 gadiem Jaungada uzrunā solīja septiņus treknus gadus un kļuva par nesaprātīgas saimniekošanas simbolu, viņam šādi bez pieskatīšanas apgūti cipari, visticamāk, pat sapņos nerādījās vai rādījās gadu griezumā, bet te – jau uz Ziemassvētkiem. Gandrīz vai jāpiekrīt, ka inflācija skārusi ne tikai Latvijas ekonomiku, bet arī politiku!

Iedomāsimies šo visu jebkuras tā dēvētās "vecās" partijas izpildījumā. 15 miljonu projekts, kurā atvieglotā sarunu procedūrā uzvar cita par citu aizdomīgākas firmas, bet projektu publiski virza atbildīgā ministra padomnieks Kaspars Bērziņš, par kuru varat lasīt SestDienas 5. novembra numurā un kurš pie tam vēl ir sens ministra biznesa partneris. Ko tur laipot un runāt pustoņos – jābūt Kustības Par aktīvistam vai vismaz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšniekam, lai neredzētu korupcijas ēnu pār šiem iepirkumiem. 

Kā kristāldzidra nots visā šajā partitūrā trešdienas vakarā izskanēja ziņa, ka janvārī no valdības atlaistajai veselības ministrei Ilzei Viņķelei (A/P) atrasts darbs nekur citur kā ar viņas politiskās ietekmes sfēru vēl nesen saistītajā MFD grupā, kuras laboratorija mācību gada priekšvakarā izgāza testēšanu skolās, bet Viņķeles partijas biedra Pavļuta resors nesteidza ar to lauzt līgumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē