Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +20 °C
Smidzinošs lietus
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

Meļņiks: Reformējamies. Bet pavirši

Viens no jautājumiem, kas iekļauts valdības tuvākās sēdes darbakārtībā, - vai atļaut Latvijas institūtam un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrai arī turpmāk izmantot līdzšinējo logo pretēji jaunajai vispārējai kārtībai, ka ministrijas un to iestādes kopš 1. janvāra sevi reprezentē ar valsts ģerboni.

Par pāreju uz vienoto identitāti un ar to saistītām dīvainībām rakstīju pirms Jaungada, līdz ar to ziņa par divu iestāžu vēlmi saglabāt visu pa vecam mudināja palūkot, kā tad veicas ar jauno normu izpildi. Vismaz ministriju un iestāžu mājaslapu līmenī.

Ja jāraksturo redzētais īsumā: traki raibi. Biezajā, valdības par lielu naudu iegādātajā valsts pārvaldes iestāžu vienotās vizuālās identitātes grafiskajā standartā norādītais vairākumā gadījumu izpildīts visai nosacīti. Dažviet - parodijas līmenī. Vieni ģerboni izmanto pilnkrāsu, citi divkrāsu, vēl kāds kontūrzīmējuma versijā. Balts fons tikai dažiem, atbilstoši institūcijas nozarei grafiskajā standartā noteiktais krāsu laukums virs ģerboņa - retajam.

Daži košākie piemēri.

Pilnkrāsu ģerbonim Ekonomikas ministrijas mājaslapā ir violets, Finanšu un Iekšlietu ministrijai - gaiši pelēcīgs fons, savukārt Izglītības un zinātnes ministrija ģerboni likusi uz attēla fona. Centrālā statistikas pārvalde blāvas kontūras ģerboni izvietojusi uz tumši sarkana fona. Satiksmes ministrija valsts ģerbonim melnbalta kontūrzīmējuma izpildījumā fonā likusi tonētu punktojumu. Ar daiļajām mākslām viscentīgāk aizrāvušies Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā - gluži kā grāmatā Izkrāso pats, lietotājs var izvēlēties, uz kāda fona baltas kontūras valsts ģerboni baudīt - zila (ziemā), dzeltena (pavasarī), zaļa (vasarā), oranži brūna (rudenī). To pārspēj vienīgi Zemkopības ministrija, savā oficiālajā interneta adresē izvietojot "Zemkopības ministrijas nozares portālu" un šim nosaukumam blakus uz krāsaina attēla liekot melnu caurspīdīgu ģerboni. Satversmes aizsardzības birojā iemanījušies lietot gan veco, gan jauno grafisko identitāti - ja nu kāds grib, lai būtu ģerbonis, tas atsevišķā joslā izvietots lapas augšpusē, pārējais palicis nemainīgs.

Par ko tas liecina? Šis ir spilgts piemērs tam, ka pat augstākajā valsts pārvaldes līmenī pārmaiņu aprakstu ārpakalpojumā par lielu naudu iepirkt prot, taču to ieviešanai acīmredzami nav nedz vienotas sistēmas, nedz atbildīgo.

Protams, gan jau ar laiku (cerams - jau šonedēļ) viss būs sakārtots (tostarp arī valdības mājaslapas sadaļā Noderīgas saites, kur starp citām iestādēm divkārt uzrādīts Sabiedrības integrācijas fonds, interneta saite no kā ved pie... ātro kredītu izsniedzējiem).





 





 





 





 





 





 





 





 





 





 





 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Asānža lietas noslēgums

Nedēļas vidū pēc vienošanās ar ASV varasiestādēm par daļēju vainas viņam izvirzītājās apsūdzībās atzīšanu brīvību atguva un dzimtajā Austrālijā atgriezās interneta projekta WikiLeaks dibinātājs Džūl...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē