Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Politiķi pārspēlē atbildību

Saistībā ar nesen ieviesto principu – noteikt, kas ir pieejams pret Covid-19 vakcinētam personām, bet nav pieejams nevakcinētām – atklājas, ka mūsu valdība uz privātā sektora un kultūras jomas pārstāvju pleciem cenšas novelt atbildību par šī principa ievērošanu

Taisnības labad gan jāuzsver, ka plašākas iespējas vakcinētām personām tiek piešķirtas ne jau tikai mūsu valstī, bet arī citur pasaulē, turklāt gan uz rietumiem, gan austrumiem no Latvijas. Tomēr mūsu problēma ir politiskās elites aizvien pieaugošā norobežošanās no pārējas sabiedrības, tā sakot, "valdība zina, kā ir labāk, un, ja iedzīvotāji kopumā un konkrēti dažādu nozaru uzņēmēji to nesaprot, nu tad paši vainīgi!". Valdība Covid-19 krīzes traumētajām nozarēm ne tikai liek just neziņu par atbalsta mehānismiem nākotnē un cīnīties ar izmaiņām nodokļu jomā, bet arī veikt politiķu nepadarītos darbus. 

Te jāpiemin valdības 10. jūnija lēmums, ka "vakcinētām un pārslimojošām personām, kā arī personām, kas var uzrādīt negatīva Covid-19 testa sertifikātu, [..] no 15. jūnija pieejami sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumi iekštelpās". Par to vēstīja Ekonomikas ministrija, atgādinot, ka "sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumi klātienē ārtelpās pieejami jebkuram apmeklētājam".

Kā jau bija gaidāms, ne visi nevakcinētie iedzīvotāji mierīgi uztver to, ka viņiem neļauj apsēsties pie galdiņa kafejnīcas iekštelpās, un nesen vienā no Rīgas centra pusdienu restorāniem bija vērojams visai ass konflikts. Komunikācijas stils Latvijā, kā jau postpadomju valstī, pat tad, kad nav nekādas krīzes, ir visai nelaipns, bet krīzes apstākļos vispār kļūst histēriski agresīvs. 

No tā jācieš tiem darbiniekiem, kuri organizē apmeklētāju plūsmu un veic digitālo Covid-19 sertifikātu pārbaudi, un viņiem arī jāuzklausa tas, ko apmeklētāji domā par politiķiem, un vēl jāveic skaidrojošais darbs par vakcinācijas jēgu Covid-19 pandēmijas laikā. 

Protams, var teikt – ja restorāni un citi pakalpojumu jomas uzņēmumi vispār grib strādāt, ja kultūras iestādes grib uzņemt apmeklētājus, lai tad pielāgojas situācijai un izpilda valdības lēmumus. 

Tomēr skaidrojošais darbs par vakcinācijas nozīmīgumu ir jāveic ne jau restorānu vai koncertzāļu personālam, bet gan par nodokļu maksātāju naudu algotajiem tā dēvētajiem sabiedrisko attiecību ekspertiem un komunikācijas konsultantiem, kuri vismaz līdz šim ir demonstrējuši visai vāju izpratni par to, kā vispār pandēmijas laikā uzrunāt sabiedrību un kā iedzīvotājiem izskaidrot to, ka vakcinācija ir svarīga ne jau tādēļ, ka to grib valdība, bet gan pašu veselības labad.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jāpieņem izsvērti un pārdomāt

Par to, kā politiskā diskusija par Krievijas tranzīta kravu plūsmas slēgšanu caur Latvijas ostām izskatās no Liepājas ekonomisko interešu skatpunkta, Apvienotā saraksta (AS) valdes locekli, L...

Process bez rezultāta

Ekonomikas ministra Viktora Valaiņa lēmums bez rezultāta izbeigt konkursu uz Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktora amatu izraisīja lielāku vai mazāku šū...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē