Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Elvi komercdirektore: Lidl darbība noteikti ieviesīs korekcijas Latvijas mazumtirdzniecības tirgū

Mazumtirgotāja "Lidl Latvija" darbība noteikti ieviesīs korekcijas Latvijas mazumtirdzniecības tirgū, un tās sajutīs visi tirgus dalībnieki, intervijā aģentūrai LETA sacīja veikalu tīkla "Elvi" franšīzes devēja SIA "Elvi Latvija" komercdirektore Laila Vārtukapteine.

"Protams, varu teikt, ka "Lidl" pilnīgi noteikti tirgū ieviesīs korekcijas, un to sajutīs visi Latvijas tirgū esošie mazumtirgotāji - citi vairāk, citi mazāk. Pirmajā brīdī būs milzīga ažiotāža, cilvēku interese par kaut ko jaunu vienmēr ir liela. Tas ir pareizi un tikai normāli, taču tas būs uz brīdi, un cilvēki pamazām atgriezīsies pie pārbaudītām vērtībām. "Lidl" noteikti iegūs daudz lojālu klientu, taču diez vai lielākā daļa no tiem būs "Elvi" šī brīža pircēji. Mēs vairāk esam reģionāls veikalu tīkls," teica Vārtukapteine.

Viņa pauda viedokli, ka līdz ar "Lidl" veikalu darbības sākšanu mazumtirgotāju klientu plūsma sadalīsies, taču atzina, ka ir grūti pateikt, kuram no pašreizējiem veikalu tīkliem klienti tiks atņemti visvairāk.

"Redzot Lietuvas pieredzi, jāsecina - "Lidl" nebūt nav tik ļoti unikāls veikalu tīkls. Jā, viņu stratēģija ir sevi pieteikt kā zemu cenu veikalu, bet kaut kādā brīdī cenas stabilizējas vietējā tirgus līmenī, piedāvājums kļūst atbilstošs vietējai tirgus situācijai - nav tā, ka kāds tīkls visu laiku uztur dempinga cenas. Šādas pieredzes, vismaz Lietuvas gadījumā, nebija un, domājams, ka Latvijā "Lidl" ienākšana būs līdzīga kā kaimiņvalstī. Protams, ka arī mēs jutīsim "Lidl" ienākšanu, bet ceram, ka šo gadu laikā esam ieguvuši pietiekoši lojālus pircējus," sacīja Vārtukapteine.

Tostarp "Elvi Latvija" komercdirektore minēja, ka "Elvi" darbības virziens ir vērsts uz vietējo ražotāju atbalstu. "Mēs savu vietu tirgū esam iekarojuši un noturējuši, mums ir daudz lojālu klientu, kuri nestaigā pa citiem veikaliem, dzenoties pēc vienas akcijas cenas. Mūsu virziens ir vietējo ražotāju atbalstīšana," teica Vārtukapteine, piebilstot, ka "Elvi" neuztver "Lidl" kā veikalu tīklu, kas būtu līdzīgs "Elvi".

Jautāta, kāda ir konkurence reģionos, Vārtukapteine norādīja, ka Kurzemē ir diezgan sīva konkurence mazumtirdzniecības veikalu vidū,  kā arī Vidzemē ir daudz labu veikalu. "Klients reģionos ir diezgan prasīgs pircējs - ir mīts domāt, ka lauku cilvēkiem vēlmes ir piezemētākas nekā Rīgā, tā nebūt nav. Cīņa par pircēju ir asa arī reģionos. Mazumtirdzniecība ir ļoti dinamiska nozare un šis tirgus ir ļoti konkurējošs, kur visu laiku viens otru mēģina pārspēt," uzsvēra Vārtukapteine.

Kompānija "Elvi Latvija" reģistrēta 2010.gada februārī, un tās pamatkapitāls ir 2820 eiro. Kompānijas kapitālā 50% pieder Imantam Rendeniekam, 25% - SIA "Realto Capital" un 25% - SIA "Vita mārkets". "Elvi Latvija" ir mazumtirdzniecības zīmola "Elvi" . "Elvi Latvija" ir 26 franšīzes partneri.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē