Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Abu Meri: Latvijas pacientu ārstēšanā un veselības saglabāšanā lielākā vērtība ir medicīnas personāls

Latvijas pacientu ārstēšanā un veselības saglabāšanā lielākā vērtība ir medicīnas personāls, šodien, apmeklējot Ventspilī atjaunoto Neatliekamās medicīniskās palīdzības nodaļu, uzsvēra veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Turpinot iepazīties ar slimnīcām reģionos, ministrs šodien apmeklēja "Ziemeļkurzemes reģionālo slimnīcu" Ventspilī un slimnīcas filiāli Talsos. Kā aģentūru LETA informēja Veselības ministrijā (VM), Ventspils un Talsu pašvaldību pārstāvji, slimnīcu vadītāji un ārsti iepazīstināja veselības ministru ar stacionāros sniegtajiem pakalpojumiem, nodrošināto ārstniecību pacientiem un īstenotajiem investīciju projektiem.

Atklājot Ventspilī atjaunoto Neatliekamās medicīniskās palīdzības nodaļu, Abu Meri uzsvēra, ka Neatliekamās medicīniskās palīdzības nodaļa ir kritiski svarīga pacientu ārstēšanas un dzīvības glābšanas procesā.

"Nodaļa kļuvusi plašāka, tajā nodalītas pacientu plūsmas un arī stacionārā esošo pacientu nogādāšana uz izmeklējumiem kļuvusi ērtāka, pacienta drošībai un ārstniecības procesa kvalitātei ir ļoti svarīgi šie uzlabojumi. Tomēr mūsu - Latvijas pacientu ārstēšanā un veselības saglabāšanā - lielākā vērtība ir medicīniskais personāls. Tādēļ liels paldies viņiem par darbu, kuru tie veic ikdienas sargājot mūsu veselību," uzsvēra ministrs.

Slimnīcas pārstāvji iepazīstināja veselības ministru ar iepriekšējos gados veiktajiem uzlabojumiem ārstniecības iestādē. Pateicoties Eiropas Savienības struktūrfondu līdzekļiem kopumā 15 miljonu eiro apmērā slimnīcā atjaunotas un aprīkotas vairākas nodaļas, tai skaitā Rehabilitācijas nodaļu, Dzemdību nodaļu, Neiroloģijas nodaļu, iepirktas medicīnas tehnoloģijas un iekārtas dažādu izmeklējumu veikšanai pacientiem, tai skaitā magnētiskās rezonanses iekārtu, datortomogrāfu, insulta vienības pacientu novērošanas sistēmu, laparoskopisko operāciju iekārtu un citas.

Tāpat piesaistītas ārstniecības personas VM īstenotā Eiropas Sociālā fonda projekta "Ārstniecības un ārstniecības atbalsta personu pieejamības uzlabošana ārpus Rīgas" ietvaros. Kopumā piesaistītas 44 ārstniecības personas - ārsti, māsas, māsu palīgi, ergoterapeits un fizioterapeiti.

Abu Meri ar pašvaldības un slimnīcu vadību diskutēja par ilgtspējīgu veselības pakalpojumu plānošanu, lai nodrošinātu pieejamu, kvalitatīvu un efektīvu veselības aprūpi Latvijā, un informēja par plānoto veselības aprūpes finansējuma apmēru 2024.gada valsts budžeta projektā, kurā veselība ir viena no prioritātēm.

Jau ziņots, ka nākamgad nozarei papildus tiek plānoti 275 miljoni eiro. Pateicoties papildu finansējumam būs iespējams pārskatīt apmaksas tarifus stacionārajā sektorā, ņemot vērā reālo izmaksu pieaugumu, kā arī mazināt pacientu gaidīšanas rindas uz izmeklējumiem un ārstnieciskajām manipulācijām. Tāpat paredzēts turpināt celt ārstniecības iestāžu darbinieku algas. Būtiska prioritāte VM būs digitālo risinājumu ieviešana veselības nozarē, kas ļaus efektīvāk pārraudzīt kopējos veselības aprūpes nozares procesus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē