Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Abu Meri pieļauj valsts iesaisti reģionālo slimnīcu kapitāldaļās

Valsts varētu iesaistīties vairāku reģionālo slimnīcu kapitāldaļās, šādu iespēju LTV Rīta panorāmā pieļāva veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Pēc politiķa vārdiem, Veselības ministrija vērtē situāciju visās reģionālajās slimnīcās, jo daudzām no tām izveidojušies parādi un trūkst līdzekļu.

Ministra skatījumā, ir jāizvērtē slimnīcu tīkla pārvaldība, un pēc tam varētu lemt, kā valsts var iesaistīties šo slimnīcu darbā. Viņš lēsa, ka valsts varētu pārņemt zināmu daļu no reģionālo slimnīcu kapitāldaļām, kas ļautu efektīvāk organizēt reģionālo slimnīcu sadarbību un valstij lemt par izmaiņām sistēmā.

Abu Meri uzsvēra, ka valstij nepieciešams, lai kvalitatīvi veselības aprūpes pakalpojumi ir pieejami arī ārpus Rīgas, nevis tikai universitātes slimnīcās, kas ir pārslogotas.

Jau ziņots, ka veselības ministrs ir uzsācis klātienes vizītes slimnīcās, lai iepazīties ar to darbību, investīcijām infrastruktūra un pakalpojumu kvalitātes pilnveidošanā visā Latvijā.

Pēc vizītes Daugavpilī Abu Meri ir lūdzis Veselības ministrijā atbildīgos par kapitālsabiedrību pārvaldību izvērtēt iespējas pārņemt Daugavpils reģionālo slimnīcu valsts pārvaldībā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē